22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ünlü yüzlere adaylık teklifi

Kendini siyasi yelpazenin merkezinde konumlandıran AK Parti, aday listelerini de bu doğrultuda oluşturuyor. Aday olması istenen kişiler arasında sanat, iş ve bilim dünyasından birçok ünlü var.

AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, teklif götürülecek kişiler arasında işadamı Hüsamettin Kavi ve Cem Kozlu, sanatçı Osman Yağmurdereli, eski CHP'li Ertuğrul Günay, yazar Reha Çamuroğlu, hukukçu Prof. Dr. Ergun Özbudun gibi isimler bulunuyor. Millî futbolcu Hakan Şükür'e ise teklif birkaç gün önce gitmişti.

CHP'de iken farklı duruşuyla adından söz ettiren Ertuğrul Günay, AK Parti'nin markajındaki siyasetçilerden. Sol partilerin inançlara saygılı politika izlemesi gerektiğini savunan Günay, açık sözlü olmasıyla biliniyor. Şu ana kadar teklif gelmediğini ifade eden Günay'ın AK Parti'ye soğuk bakmadığı konuşuluyor.

İş dünyasının tanınmış ismi Hüsamettin Kavi, 1993-2001 yılları arasında dört dönem İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. 2001'de İSO Meclis Başkanlığı'na seçilen Kavi, halen bu görevde. Eylül 2001'den bu yana da TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi. AK Parti'nin ajandasındaki diğer bir isim olan Cem Kozlu ise Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu başkanlığı, Avrupa, Avrasya ve Orta Asya Grubu başkanlığı yaptığı sırada dikkatleri üzerine çekmişti. Kozlu, ANAP'ta milletvekilliği yapmıştı.

Reha Çamuroğlu, çok sayıda kitaba imza atmış bir araştırmacı. Alevilik konusundaki görüşleriyle ilgi toplayan Çamuroğlu, AK Parti'nin listesinde görmek istediği yazarlardan. Türkiye'nin anayasa profesörlerinden Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergun Özbudun, Mesut Yılmaz liderliğindeki ANAP'ta MKYK üyeliği yapmıştı. AK Parti, seçim sürecinde boşalan makamlardan Adalet Bakanlığı için Özbudun'a teklif götürmüştü.
zaman
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 00:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?