16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ürsümer'e 36 yıl, Çakan'a 28 yıl

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer'in 3 ayrı ihaleye fesat karıştırma suçundan 36 yıl, Çakan'ın 2 ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçundan 28.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davada esas hakkındaki görüşünü bildirdi.

Davanın bugünkü duruşmasına eski bakanlar Ersümer, Çakan ve avukatları ile müdahil avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü bildiren Başsavcı Ok, Ersümer'in Bozcaada rüzgar enerji santrali, Atasu Barajı hidroelektrik santrali ve Bakırçay sulama inşaatları ihalelerine “fesat karıştırma” suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 235/1 maddesi gereğince ve bu suçun üç kez tekrar edilmesi nedeniyle 53. maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi.

Başsavcı Ok, Çakan'ın da otoprodüktör sözleşmelerinde yetkisiz olarak olur vererek görevde yetkiyi kötüye kullanma suçundan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 240 ve 80. maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi. Ok, ayrıca Çakan'ın Atasu Barajı hidroelektrik santrali ve Bakırçay yenileme inşaatı ihalelerine fesat karıştırmaktan 2 kez 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 235/1. maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti.

aa
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 14:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?