16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Üskül sivil Anayasa hazırlayacak

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Üskül, Başbakan Erdoğan'ın kendisine “Türkiye'yi sivil ve demokratik bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz” dediğini söyledi. Üskül, seçimlerden sonra yeni Anayasa için kolları sıvayacaklarını belirtti.

82 Anayasası artık yama tutmuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle AK Parti'ye giren Anayasa Hukuku Profesörü Zafer Üskül, AK Parti'nin merkez partisi olduğunu belirterek, “Aday listeleri de bunu somut olarak gösterdi” dedi. 

Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandıran Prof.Dr. Üskül, “Siyasette başarı için toplumun geniş kesimlerinin kucaklanması gerekiyor. İktidara talip olan partilerin toplumun bütün kesimlerinini barındırması lazım. Başbakan Erdoğan da AK Parti'nin merkez partisi olduğunu her zaman ifade ediyor. AK Parti'nin Milli Görüş geleneğinden bir parti olduğu görüşü eğemendi. Son aday listesi ile AK Parti merkez partisi olduğunu ispatladı” dedi.

MECLİS'E SEÇTİRİLMEDİ

Cumhurbaşkanlarının Meclis tarafından seçildiğine dikkat çeken Üskül, “Cumhurbaşkanını seçme yetkisi Meclis'te olmasına rağmen Meclis'e cumhurbaşkanı seçtirilmedi. Çoğunluğun tek başına tahakkümünü savunmuyorum ama hukuk kuralları işletilmedi” diye konuştu.

AK PARTİ SOLDA BİR PARTİ

AK Parti tabanındaki insanların köylü, çiftçi, işçi ve esnaf gibi insanlar olduğuna dikkat çeken Üskül, “Beni bir köyden çiftçi arayarak tebrik etti. Aslında sosyal demokrat partilerin bu tabana hitap etmesi gerekir” şeklinde konuştu.


Erdoğan beni sivil Anayasa için çağırdı

Başbakan Erdoğan'ın kendisini AK Parti'ye davet ederken “Türkiye'yi sivil ve demokratik bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz. Bu Anayasa artık yama tutmuyor” dediğini aktaran Prof. Üskül , “Ben yıllardan beri 12 Eylül “Anayasa'sına karşı çıktım. Sivil ve demokratik bir Anayasa yapılması gerektiğini savundum” dedi.

Kuzu ile anlaşırız

Üskül'e “Burhan Kuzu hocayla anlaşabilecek misiniz?”sorumuza,”Ben herkesle çok iyi anlaşırım. Daha önce de birçok çalışma içinde bulundum” karşılığını verdi.






BİLAL ÇETİN/yeni şafak
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 13:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?