22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Uzan, şimdiden hükümeti kurdu

Uzan hükümeti kurdu, ekonomi yönetimine talip oldu ... Uzan'a göre, Meclis, bağımsızlarla 5 parti...

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, seçimlerden sonra kurulacak hükümette yer alacaklarını açıkladı. Uzan, AKP ve DTP (bağımsızlar) dışında oluşacak koalisyonda, ekonomi yönetimine talip olduklarını belirtti…

Uzan,dün akşam Habertürk kanalında katıldığı Basın Kulübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genç Parti lideri cem Uzan, TBMM’ye üçüncü parti olarak gireceklerini, Meclis’in de 4 partiden, bağımsızlarla da 5 akımdan oluşacağını ileri sürdü. Uzan, “Seçmenlerimize vaadimiz var. Özellilkle ekonomi ile ilgili vaatlerimiz var. O nedenle AKP ile DTP dışında kurulacak koalisyonda, ekonomi yönetimine talibiz” dedi.

Uzan, Uzan ailesinin mallarına el koyan, satışını gerçekleştiren TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’le çalışıp çalışmayacağı sorusuna da, “AKP’nin kadrolarıyla çalışmayacağız. Kendi kadrolarımızı kuracağız” karşılığını verdi…

Başbakan Erdoğan'ın belden aşağı vurduğunu belirten Uzan, 2002 seçimlerinde 'Canım da feda malım da feda' dediğini hatırlatarak bunun üzerine bütün malına el konduğunu fakat buna rağmen kendisinin 'mağdur'u oynamadığını kaydetti.

Uzan, kardeşi ile Başbakan arasındaki görüşmenin içeriğinin açıklanmasının istenmesi üzerine ise, 'Buradan Tayyip Erdoğan'a soruyorum. Mayıs 2003'te benim kardeşimi Tayyip Erdoğan Başbakanlık'taki makamına çağırdı. Ne konuştu açıklasın. Kimler vardı, ne söyledi açıklasın. Ben devamını açıklarım' diye konuştu.
kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 12:36:17
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 12:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?