22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Uzan: AKP ile asla görüşmem; çünkü..

Cem Uzan, AKP ve DTP ile asla iş birliği yapmayacaklarını açıkladı. Uzan bu iki parti dışında her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Habertürk kanalında soruları yanıtlayan Cem Uzan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığını belirterek, “Abdullah Bey’in eşi beni ilgilendirmiyor. Beni Abdullah Beyin kendi siyasi geçmişi ilgilendiriyor. Geçenlerde bir beyanatı var: ’Irak’a şu kadar ton patlayıcı girdi’diye. Siz niye bunu Amerika’ya anlatmıyorsunuz? Niye destek vermiyorsunuz TSK’ya? Gül’ün bir sürü hatası varken, cumhurbaşkanlığını nasıl onaylarım?” dedi.

Uzan, “Barajı aştığınıza dair ilanlar veriyorsunuz. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?” şeklindeki soruya “Ben hesap kitap yapmadan asla hareket etmem. Barajın çok ama çok üstündeyiz” karşılığını verdi. GP lideri, “AKP’nin seçimlerde birinci parti olarak yine çıkması durumunda ittifak yapıp yapmayacağı şeklindeki” soruyu da şu yanıtı verdi: “AKP ile koalisyon yapmayız. Bağımsız olarak girip DTP çatısı altında bulunması beklenen DTP’lilerle işbirliği yapmam. Onun dışında milletimizin parlamentoda görevlendirdiği her partiyle ittifak yaparım.”

Başbakan değişmedi


Türkiye’de irtica tehdidinin olduğunu savunan Uzan, Başbakan Erdoğan ve AKP’lileri kastederek, “Bu kişiler aydan gelmediler. Büyük çoğunluğu siyasi geçmişi var. Başbakan’ın ‘ben değiştim’ şeklinde bazı sözleri var. Bu sözler hiçbir şekilde değişmiş olduğunu göstermiyor. AKP’yle asla” dedi.

habertürk
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 09:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?