16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Uzan: 'Bilsem de söylemem'

Cem Uzan: Babam ve kardeşimin yerini bilsem de söylemem...


Cem Uzan, yurt dışında kaçak durumda bulunan Babası ve Kardeşinin yerini bilse bile bunu kimseye söylemeyeceğini ifade etti.

DÜn gece özel bir televizyon kanalındaki programa katılan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Programda bir gazetecinin, 'Siz iktidara adaysınız fakat ilk kez bir Başbakan adayının babası ve kardeşi kaçak durumda ve aranıyor. Başbakan olduğunuz gün babanızı ve kardeşinizi Türkiye'ye getirip adalete teslim edecek misiniz?' sorusunu şöyle cevaplandırdı.

Tayyip Erdoğan benim aileme karşı komplo kurdu. Bunu planlı olarak geliştirdiler. Olay yargıda. Haklarında mahkumiyet yok. Arayan savcı, aynı savcı benimle ilgili de iddia attı, kardeşi başka bir partiden aday. Yargı işlesin, biraz geç işliyor ama işliyor. Zaman da gösterecek olayları. Eğer hukuk devletinde yaşıyorsak, Başbakan'ın yargı üzerinde etkisi olmaması lazım. Ben yargıya müdahale etmeyeceğim, normal şekilde karar vermesini bekleyeceğim. Yargı bir sürecini tamamlasın. Hukukta ifade vermek için illa o kişinin buraya gelmesi gerekmez. Tarafsız bir yargı oluştuğu anda gelir, ifadelerini verirler. Benim babam veya kardeşim üzerinde bir yaptırırım var mı? Nerede olduğunu bilmiyorum, bilsem de size söylemem. Ne yapacağımı öğrenmek istiyorsanız,Tayyip Erdoğan'ı getirin buraya, istediğiniz gazetecileri toplayın, bu siyasi lincin bütün safahatını birlikte anlatalım.

habertürk/zaman
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 15:45:31
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?