20
Nisan
2024
Cumartesi
SİYASET

Uzan Çiftliği, AKP’li kadınların piknik alanı oldu


Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

TMSF tarafından el konulduktan Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Uzan Ailesi’nin Pamukova’daki çiftliği, bölgedeki AKP’li belediye başkanlarının eşlerinin piknik alanı oldu.

TMSF tarafından el konulduktan sonra önce Çevre ve Orman Bakanlığı’na, daha sonra da imzalanan bir protokole Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Uzan Ailesi’nin Pamukova’daki çiftliği, bölgedeki AKP’li belediye başkanlarının eşlerinin piknik alanı oldu.

Sakarya’daki AKP’li belediye başkanlarının eşlerinin her ay bir araya geldiği yemekli toplantıları en son 1 Temmuz günü, Pamukova’daki eski Uzan Çiftliği’nde gerçekleştirildi. Yemeğe Pamukova Belediye Başkanı Feridun Turan’ın eşi Şahsenem Turan ev sahipliği yaptı.

AKP’li kadınlardan bazıları, Hakan Uzan’ın eski eşi sanatçı Yeşim Salkım’a ait olduğu bilinen ve TMSF’ce satışa çıkartılan köpeği de severek fotoğraf çektirdi. Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan, ‘Her Türk vatandaşı izin alarak burayı ziyaret edebilir. Gizli bir yer değil. Zaten Milli Eğitim’e tam olarak teslim edilmedi’ dedi. Görevine mahkeme kararıyla yeni dönen Sakarya Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, pikniğin yapıldığı günlerde Sakarya’da olmadığını söyledi. O günlerde Sakarya Milli Eğitim Müdür Vekili olan Murat Yazıcı da çiftliğin tam olarak kendilerine teslim edilmediğini ve ziyaretten bilgilerinin olmadığını söylemekle yetindi.


DHA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 13:24:05
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 10:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?