26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Vali ve Başkan kapıştı!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM'ye verdiği soru önergesinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, "Aydın Valisi'nin, kadın belediye başkanına karşı makamında yaptığı basın toplantısında, masanın üzerine sıraladığı soyulmuş patatesler neyi ifade ediyor? İçişleri Bakanı olarak sizin, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a 'Senin Başbakan'daki kredin bitmez' dediğiniz doğru mu? Vali Coş sizin bu garantiniz yüzünden mi görev yaptığı yerlerde özensiz ve siyasi tavırlar sergilemektedir" sorularını yanıtlamasını istedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi veren İzmir CHP Milletvekili Ahmet Ersin, Vali Coş'un AK Parti İl Başkanı gibi davranarak Başkan Çerçioğlu'na karşı, devletin gücünü ve kamu görevlilerini kullanıp hizmetleri engelleme ve sindirme- yıpratma politikası uyguladığını savundu.

Çerçioğlu'na aldığı tehditler ve saldırı girişimleri nedeniyle emniyet tarafından verilen korumaların Valinin emriyle geri çekildiğini vurgulayan Ersin, "Belediye Başkanı öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Belediyenin, MEB'e bağlı rehabilitasyon merkezlerindeki yaşlılar, engelliler, çocuklar ve dar gelirliler için her gün 1500 kişiye yemek veren belediye aşevi kapatılmaya çalışılmakta ve belediye araçlarına ceza yazmaları ve seferden alıkonulmaları için trafik polisleri seferber edilmektedir. Son olarak da yanında emniyet müdürü ile birlikte Valilik makam masasının üzerine soyulmuş patatesleri sıralayarak belediye başkanının aleyhine basın toplantısı yapmıştır" diye konuştu. CHP'li Ersin, şu soruları yöneltti:

- Aydın Valisinin kadın belediye başkanına karşı makamında yaptığı basın toplantısında, masanın üzerine sıraladığı soyulmuş patatesler neyi ifade ediyor?
- Tehdit altında olduğu bilinen kadın belediye başkanının polis korumaları neden geri çekildi? Bu yüzden yaşanacak bir olumsuzluktan ve belediye başkanına karşı olabilecek bir saldırıdan kim sorumlu olacak?
- Devletin tarafsız temsilcisi olması gereken Valinin, seçilmiş belediye başkanına karşı siyasi tavır içine girmesi, hizmetleri engellemesi normal mi? Hüseyin Avni Coş devletin Valisi mi AKP İl Başkanı mı?
- Kendisini ziyarete gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini, telefonlarını dışarıda bırakarak makamında kabul ettiği ve (bende herkesin dosyası var. Herkes ayağını denk alsın) diyerek tehdit ettiği doğru mu? Valinin herkes hakkında dosya tutması ve fişlemesi suç değil mi?
- Aydın Valisi Coş'un, Mülkiye müfettişiyken Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde AKBİL yolsuzluğundan aklayan raporu yazan kişi olduğu bilinmektedir. İçişleri Bakanı olarak sizin, Hüseyin Avni Coş'a 'Senin Başbakan'daki kredin bitmez' dediğiniz doğru mu? Hüseyin Avni Coş sizin bu garantiniz yüzünden mi görev yaptığı yerlerde özensiz ve siyasi tavırlar sergilemektedir.

Vali Hüseyin Avni Coş, son günlerde kentte yaşanan tartışmalarla ilgili geçen hafta bir toplantı düzenlemişti. Aşevi olayı yaşandığı sırada elinde patatesle açıklama yapan CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu şov yapmakla suçlayan Coş, "Biz, elimizde patatesle değil belgelerle konuşuruz" diyerek tepki göstermişti. Coş'un açıklama yaptığı sırada önünde duran soyulmuş bir patates dikkati çekmişti

...
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 22:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail alagöz IP: 88.251.19.xxx Tarih : 24.08.2010 19:25:11

özlem hanım cok başırılı bir şekilde belediye başkanlığını sürdürüyor şimdiye kadar aydın için güzel şeyle yaptı. ve yapıyor kendisine başarılarının devamını diliyorum