19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Valilikten vekil için suç duyurusu

Hakkari Valiliği, CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi nedeniyle, Canan hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde 23 Kasımda, 1 kişinin ölmesi, 1 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması talebiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinin, Valiliğe yönelik “zan altında bırakma ve hakaret” içerdiği gerekçe gösterilerek, Hakkari Valiliği tarafından Esat Canan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde 23 Kasım 2006 tarihinde Jandarma Komutanlığı ekipleri ile bir grup arasında çıkan çatışmada 1 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı.

SORU ÖNERGESİNDEN

Hakkari CHP Milletvekili Esat Canan, basına da yansıyan soru önergesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde daha önceden topladıkları odunları araçlarına yükledikten sonra 23 Kasım 2006 tarihinde evlerine dönen bir grup köylüye, güvenlik güçlerinin ateş açtığını, açılan ateşte grupta bulunan İslam Terkoğlu isimli köylünün öldüğünü, M.Reşit Soydan'ın ise yaralı olarak gözaltına alındığını iddia etmişti. Canan, soru önergesinde şu ifadelere yer vermişti:

“Olaydan sonra Hakkari Valiliğinin 24 Kasım 2006 tarihindeki yazılı açıklamasında, olay, (Güvenlik güçleri ile iki silahlı terörist arasında çıkan çatışmada 1 kişi silahlı ve yaralı olarak diğeri ise sağ olarak ele geçirilmiştir) şeklinde ifade edilerek basına ve kamuoyuna silahlı bir çatışma ve terörist saldırı gibi sunulmuştur. Gerçeği yansıtmayan bu açıklama Hakkari halkını derinden üzmüştür.”

Canan'ın İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde 7 madde bulunuyor.
a.a
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 17:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?