22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Vatanseverler Partisi kuruluyor

Vatanseverler Partisi Kurucu Genel Başkanı Mehmet Refik Yücel, partinin, "ekonomiden siyasete kadar her alanda başlatılacak Milli Kurtuluş Savaşı'na önderlik etmek, milli değerleri canlandırmak için kurulduğunu" söyledi.

Yücel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığına vereceklerini belirterek, kuruluş bildirisini okudu, kuruluş amaçları hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında Avrupa Birliği'nden "Avrupa Uydurma Birliği" şeklinde bahseden Yücel, Türkiye Cumhuriyeti'nin işgal altında olduğunu, ekonominin ele geçirildiğini iddia etti.

Yücel, son iki seçimde oy verecek parti bulamadığını, bu nedenle oy kullanmadığını belirterek, herhangi bir siyasi yelpazeye sahip olmadıklarını, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayacaklarını söyledi.

Dünya haritası üzerinde kırmızı Türkiye haritasının yer aldığı parti ambleminde, Türkiye haritasının ortasında beyaz güneş ve güneşten çıkan 16 ışık bulunuyor. Genel Başkan Yücel, amblemin "tam bağımsız Türkiye" anlamına geldiğini belirterek, 16 ışığın da tarihteki Türk devletlerini temsil ettiğini bildirdi.

Toplantı sırasında, Genel Başkan Yücel'in kırmızı gömlek, beyaz kravat, diğer partililerin beyaz gömlek, kırmızı kravat, kadın yöneticiler ve görevlilerin ise beyaz gömlek ve kırmızı fular taktıkları görüldü.



aa
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 13:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?