18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ve Dinçer konuştu

AKP Van Milletvekili İkram Dinçer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Van gezisinde AKP İl teşkilatı tarafından düzenlediği iddia edilen yumurtalı eylem ile ilgili, adı geçtiği iddia edilen partililer hakkında il başkanlığının inceleme başlattığını bildirdi.

Dinçer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Van’da yaşanan yumurtalı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dinçer, Van’da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik yapılan eylemi kınadıklarını belirterek, "Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kaldı ki, bir Genel Başkanın o şekilde karşılanmasını Vanlıları da üzmüştür" dedi.

Dinçer, dün Baykal’ın CHP’nin Grup toplantısında, bir haber ajansının "Eylemi yapanlar parayla tutuldu" şeklindeki iddialarla ilgili fotoğraf ve haberlerini göstermesini de eleştirerek, "Bir genel başkana bunu yakıştırmıyorum. Bu ajansın bir siyasi partiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu ajansın haberindeki iddiaları açıkça red ediyorum" diye konuştu.

Dinçer, Van İl Başkanlığı’nın adı eyleme kadıldığı iddia edilen partililerle ilgili inceleme başlattığını bildirerek, görüntülerin inceleneceğini varsa bu eyleme katılanlar için gerekli işlemlerin de yapılacağını kaydetti.

Baykal’a Van’da düzenlenen saldırıyla ilgili ana muhalefet ile hükümet arasında büyüyen polemiğe nokta koydu. CHP'liler fotoğrafın ardından, olaylara karışan AK Parti’lilerin görüntülerini de gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.173.26.xxx Tarih : 8.04.2010 22:31:53

Hüseyin beyi bu partiden ihraç etmeden akp gelecek seçimde çok darbe alacak oynanan oyun siyaset boyutunu aşmıştır  ve tehlikeli bir oyundur bu gün  muhalefet liderini göz altına aldılar diye   kırgızistanda ayaklanma çıkmıştır  ve bakanlardan biri yol ortasında linç edilerek öldürülmüş çok sayıda kırgız vatandaşı ölmüştür aynı gün bizim mecliste muhalefet liderlerini ve diğer parti liderlerini yargı mensuplarını tutuklayabilecek görevinden uzaklaştırabilec bir yasa hazırlanıyor  hal böyleyken muhalefet liderinin bir yurt gezisinde iktidar partisinin il teşkilatı ve  yöneticileri tarfından yumurta yağmuruna tutulması çeşitli hakaretlerin yapılması  yarın akp nin ısrarla üzerinde durduğu anayasanın kabulü ile farklı farklı eylemlere dönüşeceği aşikardır . AKP  Türkiyeyi büyük bir kaosun içine sürüyor . bir yandan da o kaosu durdurabilecek tek güç olan ordunun ellerine kelepçe vurmaktan da geri durmuyor biz vatandaşlar ise olan biteni dehşetle seyrediyoruz .