22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Vekil bey çay içiyor, bekleyin'

Vekilimizin keyif çayı nedeniyle uçağımız 15 dakika rötar yapacaktır....

AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun’da Havalanı VIP Salonu’nda partililerle sohbete dalınca uçağa zamanında binemedi. Havalanı görevlileri pist başına ilerleyen uçağa durdurarak bekletti. Kapısını kapatan uçak, havacılık kurallarına aykırı olarak milletvekilini aldıktan sonra havalandı.

AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun-İstanbul seferini yapan ve saat 11.00’de kalkacak olan THY’nin "Şırnak" adlı 567 sefer sayılı uçağına binmek için, saat 10.10’da partililerle birlikte Samsun’un Çarşamba Havalimanı VIP Salonu’na geldi. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’a benzerliğiyle de tanınan Ahmet Yeni, burada çay içip partililerle sohbete daldı. Saat 11.00 sıralarında uçaktaki tüm yolcular yerini aldı. Uçağın pilotu, 11.05’te kapıları kapatarak motorları çalıştırdı ve kalkış için pist başına ilerledi. 


Uçağın hareket ettiğini gören partililer, Milletvekili Yeni’ye ikazda bulundu. Ahmet Yeni de "Beni neden uyarmadınız?" diyerek görevlilere tepki gösterdi. Bunun üzerine havaalanı görevlileri, uçuş kulesi kanalıyla pilota ulaşarak uçağı pist başında durdurdu. Havaalanına ait araçla pist başına giden Ahmet Yeni, 10 dakika sonra THY’nin ’Şırnak’ adlı uçağına bindi.

Yaşananlara, Cumhuriyet Mitingi’ne katılmak üzere Samsun’a gelmesi beklenen CHP lideri Deniz Baykal ve DSP lideri Zeki Sezer’i karşılamak üzere alanda bulunanlar da tanık oldu.

CHP’LİLERİN TEPKİSİ

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, uçağı bekleten Ahmet Yeni’ye tepki gösterdi. Koç, "Böyle bir zihniyet olur mu? Koskoca bir uçağı nasıl bekletirsiniz? İnsanlar uçağın içinde sizi bekliyor" diyerek tepki gösterdi. DSP İl Başkanı Enver Mertoğlu da "Ahmet Yeni, VIP Salonu’nda çay kahve içip partililerle sohbet ediyordu. Birden hareketlilik oldu. Sorduğumuzda muhabbete dalıp uçağı kaçırdığını öğrendik. Hemen apar topar bir araca bindirilen Ahmet Yeni pist başına gönderildi. İnsanların uçakta bekletilmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Hatam yok uçak erken kalktı

SAMSUN Milletvekili Ahmet Yeni, olayda bir hatası bulunmadığını savunarak, uçağın 12 dakika erken hareket ettiğini iddia etti. Ahmet Yeni, DHA muhabirine "Görevlilerin bana gelip haber vermesi lazımdı. Uçağın erken hareket ettiğini görünce iş işten geçti diye binmek istemedim. Ama bana ’Hayır sizi mutlaka uçuracağız’ dediler. Yolcular durumu farketmedi. Çünkü 12 dakika erken kalkan uçak biniş süreme göre normal saatinden 3 dakika geç kalktı. Bu yüzden yolcular durumu farketmedi. İlk kez böyle birşey başıma geldi" dedi.

Kapı açmak havacılık kurallarına aykırı

ULUSLARA-RASI Sivil Havacılık kurallarına göre, uçuş hazırlığı yapan uçakların kapıları kilitlendikten sonra yeniden açılması kurallara tamamen aykırı. Aksi yönde hareket edilmesi halinde pilot ve yer görevlileri hakkında disiplin soruşturmasının başlatılması gerekiyor.

Arda AKIN-Murat SANDIKÇI/hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 09:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?