16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Vekil star geliyor!

Türkiye erken seçime hazırlanırken, "Türkiye Vekilini Seçiyor" adlı yarışma programı için de geri sayım başladı.


Bu yarışma sayesinde, halk kendi milletvekili adayını gönderdiği oylar ile belirleyecek.

Millet vekilini seçiyor

Yapımcılığını Lacivert Yapım'ın üstlendiği, Çiğdem Savaşçıoğlu'nun proje sahibi olduğu "Türkiye Vekilini Seçiyor", Popstar formatı taşıyor. Ancak halk bu kez gönderdiği oylarla popstarını değil, milletvekili adayını belirleyecek. Adaylar, milyonların karşısında fikirlerini, yapacaklarını ve bu vakte kadar nasıl yaşadıklarını anlatacak. Proje danışmanlığını Ali Doğan'ın üstlendiği yarışmanın eğitimcileri arasında Gökhan İçöz, Hakan Arslan ve Ali Erül var.

7 aday yarışacak

Jüri üyeliği için Semra Özal, Esat Kıratlıoğlu, Kamer Genç, İsmet Sezgin, Hüsamettin Cindoruk ve reklamcı Bora Egemen'in adı geçiyor. Çiğdem Savaşçıoğlu, "7 aday, yarışma başlamadan önce bir hafta eğitim alacak. İlk programda adayların iki dakikalık kampanya filmleri yayınlanacak. Ardından her aday politikaya neden atılmak istediğini anlatacak. İlk bölümde eski politikacıların kampanyaları, örnek davranışları ve unutulmaz hatalarını da ekrana gelecek" dedi.

Teklif gelirse düşünürüm

Teklif götürüldüğü iddia edilen Semra Özal ise şunları söyledi: "Sanırım yapımcı firma benim jüri üyeliğine pek sıcak bakmadığını bildiği için henüz bana bir tekifte bulunmadı. Tekif gelirse düşünürüz. Çünkü bu ciddi bir yarışma gibi duruyor. Faydalı olacağına da inanıyorum."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 06:55:07
Güncelleme :9 Mayıs 2007 Çarşamba 07:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?