23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Vekilden askere mektup

Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e yazdığı mektupta, TBMM'deki Muhafız ve Tören Taburu'nun yerleşim yerinin, Kara Harp Okulu olması gerektiğini belirterek, ''TBMM'de çok daha ufak sembolik bir binası ve yeri bulunmalı. Talimlerini kesinlikle TBMM sahasının dışında bir yerde yapmalı'' önerisinde bulundu.

Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin, AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun'un açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen TBMM'deki Muhafız Taburu'nun kampüs dışına taşınması tartışmalarıyla ilgili olarak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'e mektup gönderdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, “muğlak bir muhataba hitap edildiğini” ifade eden Şirin, “Sizi, özellikle milletvekillerine ve fikirlerini nezaket sınırları içerisinde ifade edenlere saygılı olmaya ve yukarıdan bakmamaya davet ediyorum” dedi.

Şirin, taburun yerleşim yerinin Kara Harp Okulu olması gerektiğini belirterek, “TBMM'de çok daha ufak sembolik bir binası ve yeri bulunmalı. Talimlerini kesinlikle TBMM sahasının dışında bir yerde yapmalı” önerisinde bulundu.

“SESİNİZİ, BRİFİNGLERLE DUYMAK İSTİYORUZ”

Emin Şirin, milletvekillerinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın sesini başörtüsü ve tabur tartışmalarında değil, iç ve dış güvenlik konusundaki brifinglerle duymak istediğini kaydetti. “Sizleri duymak istediğimiz hiçbir konuda duyamadık” diyen Şirin, Genelkurmay'ı; Kıbrıs, Kuzey Irak, Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi ve Şemdinli olaylarındaki tutumlarından dolayı eleştirdi.

Milletvekili Resul Tosun'un siyasi anlayışına, siyasi amaçlarına sahip çıkmadığını vurgulayan Şirin, “Ancak bir milletvekiline ve milletvekilliğinin manevi şahsiyetine daha dikkatli bir üslup içinde olmanız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 14:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren er IP: 81.215.54.xxx Tarih : 9.12.2005 20:12:22
ordumuz en güzel başarıyı vede liyakatı ülkedeki iç ve dış mihraklara karşlı şanlı duruşuyla vermeli.inanç özgürlüğü ve bu m illetin ortak paydası olan manevi değerlerl e başörtüsü yani türbanla değil asli işlerle uğraşmalı.her yıl yaş kararları adı altında onlarca vatan evladını ekmeğinden etmemeli.sudan bahanelerle.