19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Vekillerin tatil rahatı bozulabilir

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nun yayınlanacağı Ekim ayına kadar bazı uyum yasalarını çıkarmak için, Meclis’i erken toplayabileceklerini açıkladı. 

Irak’a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere gittiği Tahran’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği’nin Ekim ayında yayınlayacağı İlerleme Raporu’nun çok önemli olduğuna dikkat çekti ve raporun olumlu çıkması için, bazı uyum yasalarının bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girdiği için bu yasaların bekletildiğini vurgulayan Abdullah Gül, Meclis’in 1 Ekim’de tekrar açılacağı dikkate alındığında, yasaların İlerleme Raporu’na yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti ve yasaları Ekim ayından önce çıkarmak için, Meclis’i daha erken bir tarihte açabileceklerini söyledi.

Gazetecilerin, zorunlu din dersleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu konuda vereceği kararla ilgili soruları üzerineyse Gül, “Bana sorarsanız hiçbir şey zorunlu olmamalı. Zorunlu din dersinin Anayasa’ya nasıl girdiğini herkes biliyor” yanıtını verdi.

NTV
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 22:36:25
Güncelleme :9 Temmuz 2006 Pazar 23:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?