19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Vergi kaçakçılığı suçlaması yalan'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkında "2002 yılında gerçekleştirilen bir taşınmaz satışı sonrasında vergi kaçırdığı" yönündeki iddiaları yanıtladı. Söz konusu işlemin tamamen yasal çerçevede gerçekleştirildiğini belirten Unakıtan, "Vergi kaçırıldığı yönündeki suçlamaların hepsi yalandır" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "2002 yılında gerçekleştirilen bir taşınmaz satışı sonrasında vergi kaçırdığı" yönündeki iddialarına yanıt verdi. Unakıtan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'li iki milletvekilinin "gerekli araştırma yapmadan sadece çamur atmak niyetiyle" hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu savundu. Unakıtan, şunları kaydetti:

"Bahsi geçen Taşınmaz Bem Dış Ticaret A.Ş Tarafından 12 Ekim 2000 Tarihinde 15 milyar 600 milyon TL'ye Kadir Boyacı'dan satın alınmış 10 Mayıs 2002 Tarihinde 1 trilyon 260 milyar TL bedelle AL Baraka Türk Özel Finans Kurumu A.Ş'ne satılmış. Satış için Bem Dış Ticaret A.Ş tarafından 10 Mayıs 2002 Tarihinde N 001369 numaralı fatura düzenlenmiştir. Bu satış işlemi Şirketin İstanbul 28 Noterliğinden 26 Aralık 2001 Tarih 39155 numaralı yasal Yevmiye Defterine 10 Mayıs 2002 tarihinde 712 Numaralı yevmiye maddesiyle kayıt edilmiştir. dolayısıyla işlem 2002 yılı kayıtlarına alınmış alım satım işlemi arasındaki kar 2002 yılı hesaplarında yer almıştır. Bu işlem tamamen yasal çerçevede gerçekleşmiştir."

Unakıtan, iddia edildiği gibi bu satıştan dolayı oluşan “Kurumlar vergisi karının beyan edilmediği ve dolayısıyla vergi kaçırıldığı” yönündeki suçlamaların hepsinin "yalan" olduğunu ifade etti. Unakıtan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Tüm bu asılsız,çirkin iddiaların altında yatan en önemli neden hükümetimizin başarısıdır. Mali ve bütçe politikalarına hiçbir söz söyleyemeyen muhalefet, çirkefçe iftira atma kampanyası başlatmıştır.

'Çamur at izi kalsın' anlayışını muhalefet yapmak olarak algılayan bu kişilerin çabası her zaman olduğu gibi bu sefer de boşa çıkacak ve halkın nezdinde itibar görmeyecektir. Tüm bu suçlamaları kamuoyunun takdirine bırakıyorum ve ayrıca bu kişiler hakkında tüm yasal haklarımı da kullanacağım."
ANKA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 12:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?