30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Vitrin yenilenecek.

Demokrat Parti'de (DP) bugün kongre günü. Çok sayıda ünlü simanın katılımı beklenen partide, vitrin de yenilenecek.

Genel İdare Kurulu (GİK)'nda yer alması kesinleşen isimlerin başında Celal Bayar'ın kızı Emine Gürsoy Naskali ile Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes geliyor. DP'nin iki kurucusunun çocuklarının GİK'te yer alması, kongrede '1950 ruhu partiye geri döndü' şeklinde sunulacak. Mehmet Ağar döneminde partiden kopan eski bakanlardan Rıza Akçalı'nın listede yer alması kesinleşti. Geçen dönem AK Parti'den milletvekili olan Mehmet Dülger'in de görev alabileceği belirtiliyor.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak kongrede, DP lideri Süleyman Soylu'nun partiye damgasını vurması bekleniyor. Yılbaşındaki olağanüstü kongreyi az farkla kazanan Soylu, Nevval Sevindi, Ramazan Yazgan ve eski bakanlardan Refaiddin Şahin ile yarışacak. İpi göğüsleyeceğine inanan Soylu'nun, GİK listesi üzerinde yoğunlaştığı kaydediliyor. Soylu, geçen seçimde GİK'e aldığı birçok isme yer vermeyecek. Onların yerine DP ve AP geleneğinden gelenlere kapıyı açacak. Ayrıca akademik kariyere sahip ve kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönetimde görev verecek.

DP'nin 9. Büyük Olağan Kongresi'nde bin 250 kayıtlı delege, genel başkan ve parti organları seçimlerinde oy kullanacak. Kongrenin ilk gününde, genel başkan seçimi yapılacak. Merkez Karar Kurulu raporları ile gelir-gider kesin hesap raporları karara bağlanacak. İkinci gününde ise tüzük değişiklikleri görüşülerek Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeliklerine seçim yapılacak.

Çiller: Millette karşılığım yok

DP'de bitmeyen bir tartışma da 'Tansu Çiller' ismi çevresinde gerçekleşiyor. Bazı partililer, eski başbakanın geri dönmesi için sık sık ziyaretlerde bulunuyor. Bu tekliflere direnen Çiller'in, "Siz dön diyorsunuz ancak ben gözlem yapıyorum. Millette karşılığımın olmadığını görüyorum. Bu nedenle şimdilik dönmeyeceğim." dediği öğrenildi.

Demokrat Parti, bugünkü kongreyi ileriye dönük hedefler açısından önemsiyor. Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, en görkemli kongrelerden birini gerçekleştireceklerini ve buradan toparlanarak çıkacaklarını söylüyor. Partide kırgınlık ve dargınlıkların geride kalmasını istiyor. Bir yıldır Anadolu'yu karış karış dolaşarak tabanı kucakladıklarını vurgularken, tabanının hassasiyetlerine uygun bir genel başkanın bulunduğunu dile getiriyor. Ceylan, 2009 Mart'ındaki yerel seçimlere odaklandıklarını sözlerine ekliyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 16:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mjk IP: 85.110.27.xxx Tarih : 19.11.2008 07:34:09

BU DEMOKRAT PARTİNİN ŞU ORTAMDA YAPACAĞI EN AKILLI İŞ,ATACAĞI EN UYGUN ADIM YEREL SEÇİMLERE ÇOK GÜÇLÜ ADAYLARLA GİRMESİ OLUR. VE ORTAM DEĞİŞİKLİĞİ;YANİ GEÇMİŞİN VİZYONUNU FARKLI BİR BOYUTA TAŞIMAKLA OLUR.DAHA AÇIKCASI PERSPEKTİVEL AÇIDAN SOSYAL POLİTİKALARA YÖNELMEK ÇOK DOĞRU OLUR.DEMOKRAT PARTİ ASLINDA ŞU AN BİRAZ DİKKAT EDERSE BÜROKRASİDE KAZANIMLAR ELDE ETMESİ BİLE MUCİZE DEĞİL. ÇÜNKÜ ,ANAP GİBİ AKP DE ZATEN DEMOKRAT PARTİ MİSYONUYLA SİYASET YAPIYOR.BU BAĞLAMDA BİR TEK SORUN KALIYOR.İSİM ASLINDA İNSANLARA BİRAZ BANAL GELİYOR.ESKİMİŞ BİR YÜZ BİRAZ.DYP BİLE ANLAM YÖNÜNDEN DAHA SOSYAL VE DAHA ÖZTÜRK.BİZİM MİLLETİMİZ KELİME VE ANLAMA DİKKAT EDER.YANİ DEMOKRASİ YOLU. DEMOKRATİK YOL PARTİSİ.VEYA DEMOKRATİK DOĞRU YOL PARTİSİ.KISACA DDP YANİ MİLLETİMİZ KATKILI İSİMLERE DAHA ÇOK İLGİ DUYUYOR ARTIK.SENTEZE DİKKAT ETMEK GEREK.YANİ BİR SÜRÜ İSİM VAR DEMOKRASİYİ YALIN ANLAMIYLA DEĞERLENDİRİRSEK ,KATILIM DEMEK.O ZAMAN KATILIMIN ATILIMIDA GEREKLİ DERSEK DEMOKRATİK ADALET VE KATILIM.ASLINDA BUDA BİR İSİM.AMA TEK BAŞINA DP BİRAZ SENTEZ'E İHTİYAÇ DUYUYOR.YANİ BU PARTİNİN İYİ BİR MAKYÖZ'E (MAKYAJA)İHTİYACI VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR. ZAMAN VAR BİZDEN SÖYLEMESİ...