18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Vural yine çok sert konuştu!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: "7 Kasım 2010'da seçim yapılmasını istiyoruz. Erken seçim ile Türkiye, kan kaybına uğrayan ülke olmaktan kurtarılmalı"

MHP Aydın Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu ve Recep Taner, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muşti ve Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ile birlikte Kuşadası'na gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ilk olarak partisinin Kuşadası İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. MHP Kuşadası İlçe Başkanı Osman Tosun ve partililer tarafından karşılanan Vural, daha sonra parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Vatandaşın gündemiyle Ankara'nın gündeminin aynı olmadığını ve sanal tartışma ortamları oluşturulduğunu savunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Vatandaşın gündemiyle, Ankara'nın gündemi aynı değil. Bugün sanal tartışmalar, Ankara'daki kavga ve tüm bunlar Türkiye'nin kafasını karıştırıyor. Yeni turizm mevsimi açılıyor, ancak turizmi tüm boyutuyla düşünen bir kafa yok. Turist sayısının artmasından çok turist gelirlerinden bahsedilmeli ve bu gelirler nereye gidiyor.

Her şeyimiz güzel ama gelen turistin bıraktığı döviz nereye gidiyor, ne kadarı Türkiye'de kalıyor, bunun dikkate alınması gerekiyor. Turizm aslında bir ihracat kaynağı gibi görülmeli. Düşük kur politikası, turizm için de ciddi sıkıntı oluşturmaktadır. Hükümetin hedefi, vatandaşın gündeminden sanal tartışmalar oluşturup, oy devşirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Bir milyon kişi işsiz kaldı. Hükümet bu gündemi saptırmak için sanal tartışma ortamı yaratıyor. Vatandaşı kendi derdinden, gündeminden uzaklaştırmaya çalışıyor. Hükümet er meydanına gelmeli" dedi.


Demokratik açılım sürecine değinen Vural, "Başbakan artistlik yapıyor. 'Filmlere bakıyorum aynı diyor'. Türkiye'yi böyle bir kişi yönetiyor. Türkiye'de yaşanan gerçekleri film sanıyor, kendisini de bu filmde rol alan artist sanıyor. Oysa bu bir film değil, vatandaş zor durumda. Başbakan hayal dünyasında gezdiğini itiraf etti. Türkiye'yi bir film platosu sanıyor. Kendisini de bir sanatçı olarak görüyor. Artistlere taş çıkartır. Sanatçılar alınmasın. Yaşanan gerçekleri filme ve senaryoya bağlayan bir Başbakan, Türkiye'den kopuk ve oyun oynuyor. Kendisi de bunu itiraf ediyor. İlginci rol aldığı senaryoyu da biz değil, yabancılar yazdı, Başbakan da yabancıların yazdığı bu senaryoda rol alıyor" diye konuştu.

Erken seçim isteyen Vural, "Erken seçim olmalı. Anayasaya ile ilgili partilerin görüşleri alınmalı. Vatandaşın da görüşleri alınmalı. Eğer açılım sevdasına devam edeceksen, bunu millete anlat. Seçime gidelim vatandaşa anlat. 7 Kasım 2010'da seçim yapılmasını istiyoruz. Erken seçim ile Türkiye, kan kaybına uğrayan ülke olmaktan kurtarılmalı. Seçim süreci başlamıştır. Bu tartışmalar ne kadar uzarsa o kadar vatandaşın aleyhine oluyor. Bunun için seçim sürecini kısaltıp, bir an önce seçime gidebiliriz "
dedi.

Basın toplantısının ardından partili kadınlarla görüşen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sonra Ülkü Ocakları Kuşadası Şubesi'ni ziyaret etti. Ülkü Ocakları Kuşadası İlçe Başkanı Murat İnan'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vural, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Kuşadası çarşılarında gezerek esnafla görüştü. Esnafın sorunlarını dinleyen Vural, ekonomik kriz nedeniyle yaşanan sıkıntıların çözümünün erken seçimden geçtiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 22:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?