20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Yargınlanmalarına devam edildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Terörle Mücadele Yasası'na (TMY) muhalefet suçundan yargılanan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın yasama dokunulmazlıklarının bulunmadığına hükmetti.

Milletvekili seçilmeden önce Tuncel, Ayna ve Kurtulan'ın da aralarında bulunduğu 23 kişinin yaptıkları bir basın açıklaması nedeniyle TMY'nin "terör örgütlerinin propagandasını yapmak" suçunu düzenleyen 7/2. maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Erteleme talebi

Ayna ve Kurtulan'ın avukatı Özmen, müvekkilleri hakkındaki davanın, milletvekilliği süresinin sonuna kadar ertelenmesini talep etti.

Karadeniz, Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan'ın da görüşü doğrultusunda, milletvekilleri Tuncel, Ayna ve Kurtulan hakkında istenen erteleme talebinin, Anayasa'nın "temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılamamasını" düzenleyen 14. maddesi ile "yasama dokunulmazlığını" düzenleyen 83/2. maddesi uyarınca reddine karar verildiğini açıkladı. Karadeniz, dava dosyasının cumhuriyet başsavcılığına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

aa
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 08:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can baran IP: 85.97.193.xxx Tarih : 8.02.2008 14:09:35

işta türkiyenin eşitlik anlayışını burdan anlıyoruz maalesef emperyalıst bir ülkede yaşıyoruz ...soylenecek başka bir şey yok