19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Yarın belki Başbakan da mal varlığını açıklar'

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın malvarlığını açıklayıp açıklamayacağı sorularına, ``Yarın belki Başbakan da açıklar. Bir sürpriz yapabilir`` dedi.

TBMM`de gazetecilerle sohbet eden Gündüz, ``Diğer siyasi liderler malvarlığını açıkladı ama Başbakan hala açıklamadı. Başbakan niye açıklamıyor, bu sizi rahatsız etmiyor mu?`` sorusuna, Erdoğan`ın malvarlığının bazı gazetelerde yer aldığını söyledi.

Gündüz, yarın yapılacak AK Parti TBMM grup toplantısını kastederek, ``Yarın belki de bakarsınız, Başbakan da açıklar. Böylece kapalı bir şey kalmaz`` dedi. Bir gazetecinin ``Başbakan yarın açıklamazsa...`` demesine, ``Valla onu Başbakan bilir`` derken, ``Bir duyum mu aldınız, açıklayacağına dair...``` sorusuna, ``Hayır zaten açıklanmış. Bana göre gizli kapaklı bir şey yok. Açıklanan 2003 yılındaki malvarlığı... Belki arada geçen süredeki değişikliği de Başbakan ifade eder, bitirir. Böyle bir sürpriz yapabilir diye düşünüyorum`` dedi.

Bir gazetecinin ``Açıklanması suçtu, geçen hafta öyle demişti. Vaz mı geçti?`` sorusuna, ``Kendisinin açıklaması suç değil. Yok öyle bir şey... Kişi kendisi açıklayabilir ama bir başkası açıklayamaz`` dedi.

Gündüz, gazetecilerin ``Başbakan yarın malvarlığını açıklayacak mı?`` şeklindeki ısrarlı sorularına, ``Dediklerim anlaşılmadı mı? Ben de çok net söyleyemiyorum. Şeffaflıktan yanayım ben. `Açık yaraya kurt düşmez` diye bir atasözümüz var`` diye karşılık verdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 15:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?