22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

YAŞ toplantısı gerekçe gösterildi

Teamüllere uygun olarak her yeni Meclis açılışında yemin töreninde hazır bulunan Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları bu törene Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısını gerekçe göstererek katılmadılar.

Komutanların koltukları boş kaldı. Yemin törenine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer bugüne kadar hiç katılmadı. Sezer öncesi Cumhurbaşkanları istisnasız katılmışlardı.

GEÇMİŞ DÖNEMLERDE KOMUTANLAR KATILMIŞ MIYDI?

22. Dönem milletvekillerinin yemin törenine eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, KKTC ziyareti nedeniyle katılmamıştı. Ancak eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk ve eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur hazır bulunmuştu. Kuvvet komutanları 14 Kasım 2002’de düzenlenen yemin töreninde ilk 6 milletvekilini izledikten sonra TBMM Genel Kurul Salonu’ndan ayrılmıştı.

1999 yılında Antalya milletvekilinin izledikten sonra TBMM Genel Kurul salonundan ayrılan komutanlar, 1995’teki 20. dönem ve 1991’deki 19. dönem milletvekillerinin yemin törenlerinde de kısa bir bölümü takip etmişlerdi.



Selçuk Şenyüz/Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 18:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?