19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yasaklar kalktı o artık siyasetçi

Necmettin Erbakan aktif siyasete geri döndü. Erbakan basın toplantısı düzenledi.

İşte Erbakan'ın konuşmasından satır başları:

5237 saylı kanuna göre: Bir kişi herhangi bir cezaya makkum olduğu takdir, seçilmekten yoksun bırakılabilir. Seçme ve seçilme haklarından da mahrum bırakılabilir. Ancak bu ceza bittiği zaman yasak da kalkar. Bizim partimiz başka partilere benzemez. Bir ayrımdayız. Tarihteki şerefli yerimizi almak istiyoruz.

Tam 11 yıl sonra tekrar normal bir vatandaş olma hakkına kavuşmuş oluyorum. Dış güçler bizim çalışmalarımızı engellemek için ellerinden geleni yapmıştır. Biz Allah'ın yardımızyla insanlığımızın ve Türkiye'mizin hizmeti için elimizden geleni yapma düşüncesindeyiz. Dış güçler sizden daha çok merak ediyor. Şimdi Ne olacak diyorlar? Yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya için bu zamana kadar nasıl çalışıldıysa bundan sonra da daha da büyük gayretle çalışacağız.

 Bu çalışma nasıl yapılacaktır. Bunun için 29 Mart seçimlerine göz etmek gerekiyor. 29 mart seçimlerinden en fazla oy kazanan parti Saadet Partisi'dir. Bu rakamlar bize çok büyük manalar ifade etmektedir. Saadet Partisi bu seçimlerde büyük bir başarı göstererek belediye sayısında büyük artış göstermiştir. Urfa ili birçok belediye ve belde kazanmıştır.

 29 Martta oy 2 milyon 61'e çıkmıştır. Seçmen sayısı yüzde 14 artarken Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 200'den fazla artmıştır.

2004'de hiç belediye kazanamayan Saadet Partisi 29 Mart seçimlerinde Şanlıurfa ilini kazanmıştır. 2004'de aldığı 12 ilçeyi 29 Martta 26'ya çıkarmıştır. Bu şekilde Saadet Partisi genel seçimler için halkımızdan işareti almıştır.

Çeşitli mekanizmalar kullanıyorlar. Milleti kendi başına bırakmıyorlar. Dış güçler halkı alet ediyor. Siz seçtiniz diyor. Partilerin birine para veriyorsun, ötekine vermiyorsun. Başka parti yokmuş gibi gösteriyorsunuz. Bu şartlar altında millet serbest mi sanıyorsunuz. Milletin gerçekleri öğreneceği vakit gelmiştir.

 Önümüzdeki dönemde Milli Görüş'ün iktidarı için teşkilatlanma çalışmaları yaparken öbür taraftan milletimizi uyandırma çalışması yapacağız. Milletimizi uyaracağız. Yeni bir dünya kurulması çalışmalarımızı da bütün gücümüzle yürüteceğiz.

 İktidar oluyorsunuz, hizmetler yapıyorsunuz ama entrikalarla indiriliyorsunuz. Yeniden iktadara gelirseniz aynı oyunlara karşı tedbiriniz nedir. 40 yıllık tecrübe ile geliyoruz. Artık bizi etkileyemeyeceklir. Dış güçler bir daha bu oyunları yapamayacak şekilde yeni bir dünya kurulacak. Biz sadece partilere karşı iktidar olmuş değiliz. Dünyayı eline geçirmeye çalışan zihniyete karşı yeni bir dünya için çabalıyoruz. Biz öteki partilere benzemeyiz.

 Sadece en fazla oyu almamız yetmiyor. Milletimizin aldatılmasını engellemek de bizim görevimiz. Bulunduğumuz noktada yumuşak karın mı olacağız yoksa... üçüncü şahlanış hamlemizde yerimi alacağız.

Şimdi ne olacak? Yeni bir dünya kurulacak, yaşanabilir bir Türkiye kurulacak. Sıfatınız ne olacak sorunuza cevabım da şudur. Önemli olan kalbimdeki inançtır. Zafer inananlarındır. Zafer yakındır. İnanıyorsanız üstünsünüz.

Soru:

Aktif siyasete dönecek misiniz? Saadet'in başına mı geçeceksiniz? Numan Bey neden burada değil?

Numan Bey İstanbul'da... Canla başla çalışıyor. Önce şunu söyleyeyim. Biz aktif siyaset, siyaset diye bir şey kabul etmiyoruz. Vatan sevgisiyle ibadet aşkıyla yapıyoruz. Elbette aktif olacak... Siyasete girdim, çıktım kabul etmiyorum. Bütün gücümüzle çalışıyoruz.

Bundan önceki hükümler ortadan kalkmıştır, hiçbir siyasi yasağım söz konusu değildir. Herhangi bir engel yoktur, çok şükür tüm siyasi haklar elde etmiştir.

Soru:

Partinin başına aday mısınız?

Bizim için liderlikle neferliğin hiçbir farkı yoktur.

Soru:

Rasmussen konusana bakışınız nedir?

NATO 1990'da Sovyetlerin Çökmesiyle yapısını değiştirdi. Teacher ne demişti "Biz NATO'yu Sovyetlere karşı kurmuştuk, şimdi kapatacak mıyız" hayır. Yeni bir düşman bulundu. "O da islam" NATO şimdi islama karşı düşman haline getirildi. Kırmızı yerine yeşil kondu. NATO Bosna Hersek'te müslümanlar hakim olmasın diye çalışmıştır, Bosna Hersek'te müslümanlar hakim olmasın diye çalışıyor. Rasmussen önce insanlık bakımından çok büyük suçlar işledi. Fikir hürriyeti adı altında akla hayata gelmedik şeyler söyledi.

AK Parti Bizim üye olduğumuz NATO'da genel sekreter olamaz dedi. Ama AK Parti hangi sözünde durdu. Önce genel sekreter yapıp sonra isteklerimizi yerine getirmesini beklemek çocukluktur, tecrübesizliktir. Tabii ki yapmadı... Türkiye'nin onuru kırıldı.

Soru:

Televizyonda fikirleri tartışmak ister misiniz?

28 sene öncesine kadar parti başkanları tv'ye çıkıp münakaşa edip görüşlerini ortaya koyuyorlardı. Biz Demirel'e karşı konuşuyorduk. Halk doğuda karlar üzerine yatırılıyor dedik. O köyü niye boşaltınız dedik. Sonra halk çok izliyor, trafolar patlıyor diye o toplantıları kestiler. Şimdi Milli Görüş'ün önüne çıkamazlar. Milli Görüş haktır, ötekiler batınidir. Milli görüş cumhuriyetin kendisidir.

Soru:

Numan Bey'i nasıl değerlendiriyorsunuz?

Canıyla başıyla çalışıyoruz. 2 milyonun üzerinde oy aldık. Saadet'te çalışan herkes ibadet aşkıyla çalışmaktadır.

Obama'nın mesajları;

Hiç şüphesiz rahatsız ediciydi. Ruhban okulunu açın, ermeni soykırımını tanıyın, iran atom bombası yapmasın! Bunlar bilinen AB politikaları. Yapmış olduğu tek şey güleryüzle davranmak, elini Tayyip Bey'in omzuna atmak... Bunlar çocukça şeyler. Bunlara kanamayız. Obama gelmiş, Meclis'te konuşmuş, elini kaldırmış, ayağını kaldırmış... Ne bunlar yav... Bu millete yakışır mı? Bizim padişahımız Avrupa'ya gittiğinde herkes ayağını öpmek için eğilirdi. Tarihimizi bilmeliyiz? Obama kimmiş, neymiş? Irkçı emperyalizmin düzenleyicisi... Aynen komünizm gibi kapitalizm de çökmeye mecburdur. Bu sebepten dolayıdır ki, gerek Türkiye gerek dünya için Milli Görüş'ün gelip yeni bir düzen kurmasından başka çare yoktur.

Biz kimseyi dışlayamayız. Başı açık hanım kardeşlerimiz de bize katılmak istemişlerdir, onları dışlayamayız.

Ak Parti'deki kardeşlerimiz bizim evlatlarımızdır. Bizim tenkitlerimiz politikalarının yanlışlığına... Bir babanın evladına yaptığı tenkitler gibi... Nasıl bir baba "evladım kumarhaneye gitme" diyorsa, biz de "şu kapitalizmin peşine gitme" diyoruz. Er geç yuvaya dönecekler. Bu politikalarla sorunları çözemezler. Yeniden milli görüş gömleğini giyecekler. O gömleği çıkarınca işte böyle olur. 15 milyondan fazla işsiz olur, insanlar açlık sınırında olur, kredi kartı krizi alır başını gider...

Soru:

Bize net olarak partideki sıfatınızı söyler misiniz?

Deminden beri 40 kere söyledim kapının dışında ne yazdığı önemli değil, kalbimin içinde ne yazdığı önemlidir.

Soru:

Numan Bey'in sıfatı nedir?

Numan Bey Saadet Partisi'nin Genel Başkanı'dır...

İran dini lideri Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın daveti üzerine Cumartesi günü İran'a gideceğimi de haber vermek istiyorum...

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 15:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?