22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yaşar Okuyan Baykal'ın emrinde

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP lideri Baykal’ı ziyaret ederek partisinin başkanlık divanının CHP’ye iltihak kararı aldığını açıkladı. Okuyan” Cumhuriyet mücadelesini Baykal’ın emrinde sürdüreceğiz. Söz konusu vatan, gerisi teferruat” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun “Anavatanlılar, partilerinden istifa etseler bile DP’den aday olamazlar” uyarısı üzerine, ANAVATAN’ın seçimlere katılmama kararıyla sağda birlik suya düşerken, solda birlik genişliyor. CHP-DSP ittifakının ardından, HÜRPARTİ de CHP’ye katılma kararı aldı.

Seçimlerde CHP’ye destek vereceklerini açıklayan ve milletvekili adayı olmayan HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan, dün CHP Genel Başkanı Baykal’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. İki lider daha sonra basına ortak açıklama yaptı. “Görüşmelerimiz yurtseverlik duygusundan kaynaklanmaktadır” diyen Baykal, Okuyan ile yaklaşık iki yıldır ülke sorunlarına yönelik değerlendirmeler yaptıklarını, Okuyan’ın CHP-DSP seçim işbirliği sürecinin şekillenmesine de önemli katkılar verdiğini, gayret gösterdiğini söyledi. Hiçbir şey talep etmeden yapılan destek için Okuyan ve partisine teşekkür eden Baykal, seçim sürecinde kendilerinin adaylık konusundaki çabalarına rağmen Yaşar Okuyan’ın aday olmak istemediğini kaydetti.

OKUYAN: SÖZ KONUSU VATAN, GERİSİ TEFERRUAT
HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan da, aylardır Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda sağ-sol ayrımı gözetmeden, cumhuriyetin temel ilkelerine, üniter devlete sahip çıkanların bir araya gelmeleri gerektiğini savunduklarını söyledi. Cumhuriyet tarihinin en kritik seçiminin yapılacağını, bu nedenle siyasi partilerin mümkün olduğunca toparlanması gerektiğine inandıklarını belirten Okuyan, “Söz konusu olan vatandır, gerisi teferruat. Milletvekilliği de, bakanlık da bunların hepsi teferruat” dedi.
 
CHP’nin cumhuriyeti kuran parti olduğunu vurgulayan Okuyan, partisinin dün yapılan başkanlık divanı toplantısında CHP’ye iltihak kararı alındığını, yarın yapılacak MKYK toplantısında da nihai kararın alınacağını kaydetti. Okuyan şöyle dedi: “Bundan sonra Atatürk’ün partisinde yurtseverlik mücadelesini Sayın Genel Başkan’ın emrinde sürdüreceğiz. Biz, hiçbir şey talep etmiyoruz. Ben ve arkadaşlarım CHP’ye gelirken kilometreyi sıfırlıyoruz. Sıfır noktasında ne bir partinin genel başkanlığı sıfatı, ne de geçmişteki bakanlık, milletvekilliği, bütün bu sıfatlardan sıyrılıyoruz. Sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşı kimliğiyle CHP’ye ve Sayın Genel Başkan’ın emrine giriyoruz.”

Baykal da, Okuyan’ın sözlerine teşekkür ederek, “Çok heyecan verici bir anlayışı dile getiriyorsunuz. Umarım, bu kararınız bundan sonraki gelişmelerin öncüsü olacaktır. Bütünleşmek zorundayız. Türkiye’ye sahip çıkmak zorundayız. Bu doğrultuda atılmış, çok somut, çok dürüst, çok özverili bir karar olarak bu anlayışınızı saygıyla selamlıyorum. Bu kararın arkasında hiçbir pazarlık yoktur” diye konuştu.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 22:12:57
Güncelleme :9 Haziran 2007 Cumartesi 00:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 81.214.147.xxx Tarih : 8.06.2007 22:24:46
CHP.YE KATILDIĞI İÇİNDİR Kİ:YAŞAR OKUYANA YAZIKLAR OLSUN DERİM.