16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Yaşar Topçu'dan adaylık sinyali

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Yaşar Topçu, vatandaşların yeniden kendisini siyaset sahnesinde görmek istediklerini belirterek, "Eğer siyasete dönecek olursam, bunu Sinoplular için yaparım" dedi. 

Sinop eski Milletvekili Yaşar Topçu, 22 Temmuz erken genel seçimlerinde aday olacağının sinyallerini verdi. Partilerin Topçu ismini kendi saflarında görmek istediğini söyleyen Yaşar Topçu, "Partiler diyor ki, 'Yaşar Topçu bizden aday olursa, bir milletvekilliği kazanılmış olur.' Olaya öyle bakıyorlar. Bunlar benim dışımda söyleniyor. Bende diyorum ki DYP ve ANAVATAN'IN oluşturduğu yeni Demokrat Parti'nin benim adaylığıma ihtiyacı varsa, bunu bana ifade edeceklerdir. Bende elbette görevden kaçmam. Onlar adaylığımı kabul etmezlerse, bende halkla konuşur gereğini yaparım" dedi. 

Yüce Divan'a sevk edilip yargılanmasının ardından seçimlere girme yasağının olup olmadığının sorulması üzerine Topçu, "Siyasi yasak bana konulmadı. Beni Yüce Divan'a sevk ettikleri madde, yürürlükten kalkan ceza kanununun 205. maddesiydi. Yüce Divan kararının 116. sayfasında, 'Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Yaşar Topçu'nun sevk edildiği 205. maddenin unsurlarından olan kendisine veya yakınlarına ya da üçüncü kişilere menfaat sağlamadığı, devleti herhangi bir şekilde zarara uğratmadığı, ihaleye fesat karıştırmadığı anlaşıldığından' hükmü verildi. Bu nedenle siyasi yasak bana gelmedi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 10:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?