28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Yayla'nın sözleri TBMM'de

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Prof. Dr. Atilla Yayla'nın Atatürk'e yönelik hakaret ve aşağılayıcı sözlerini, TBMM gündemine taşıdı.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, AK Parti İzmir örgütü tarafından düzenlenen toplantıda, Atatürk'e hakaret ve aşağılayıcı ifadelerle saldıran Prof. Dr. Yayla'nın sözlerinin medyada tartışıldığını söyledi.

Daha önce AB fonlarından para yardımı alan, hatta AB yardımlarıyla varlığını sürdüren bazı dernek ve vakıfların, yaptıkları çalışma ve yayınlarla Türkiye'de huzursuzluğa ve gerginliğe neden olduğunun bilindiğini dile getiren Ahmet Ersin, AB'nin dernek ve vakıflar kurdurup finanse ederek, bunlar aracılığıyla halkın Atatürk sevgisini, ilke ve devrimleri, Türkiye'nin üniter yapısını aşındırmaya çalıştığını savundu.

CHP'li Ersin, Prof. Dr. Yayla'nın görüş ve düşünceleri bilindiği halde AK Parti'nin toplantısına neden konuşmacı olarak davet edildiğini öğrenmek isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"AB, çalışmaları ve yayınlarıyla ülkemizde huzursuzluğa ve gerginliklere neden olan dernek ve vakıflara neden para yardımı yapıyor? Bu tür dernek ve vakıflara para yardımı yapılmaması için AB nezdinde girişim yapacak mısınız?

AB fonlarından parasal yardım alan ve kamu kurumu olmayan dernek ve vakıflar hangileridir? Bu dernek ve vakıflara AB fonlarından gelen yardımları ve para hareketlerini kontrol edebiliyor musunuz? Gelen para ve diğer yardımlar, Türkiye'ye hangi kanallardan giriyor?"


aa
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 12:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?