22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yazarlardan 'muhtıra' değerlendirmesi

Muharrem sarıkaya

Yarın sabah seçim süreci başlar. Zamanlama dikkate alınmalı fasa fisyo deyip geçiştirmemeli geçmişte yaşadıklarımıza bakarsak açıklamanın tek tek ve vurgulu bi şekilde yazılması çok önemli.Keşke bu noktaya gelinmeseydi keşke daha hassas olunsaydı

Bugüne kadar yapılan uyarılar hiç dikkate alınmadı.Daha önce hükümet defalarca uyarıldı ve önlem alınmadı bu uyarılar yeni değil 12 nisandan önce başladı.

Bundan sonra neler olur?
Erken genel seçim süreci başlayabilir.Anayasa mahkemesinin kararı beklenebilir. Hükümetin aşırı unsurlardan arınması gerekiyor.

Ahmet Hakan
Toplumsal bir hassasiyet var Bülent Arınç’ın burada oynadığı rol çok önemli Arnç  hassasiyeti kaşımıştır. Başbakan’a ya sen yada Gül aday olsun yoksa ben adaylığımı koyarım demesi bardağı taşıran son damla oldu Arınç  bunu gizlemedi açık açık beyanlarda bulundu. Bu açıklamalr   çok göze battı ve tahrik edici oldu. AKP bir tür merkez partisi olabilirdi, bir hassasiyet var.Devletin zirvesindeki üç büyük makamda türbanlı eşlerin olması olasılığıda bir etkendir.Bu görüntü bizi yansıtmıyor buna da dikkat edilmedi.

AKP ne yapacak..

AKP’nin işi çok zor şöyle zor,önlerinde üç yol var birincisi anayasa mahkemesinin vereceği karar beklenecek ikincisi,AKP hiçbir şey olmamış gibide davranabilir üçüncü olanak ise ikinci üçüncü tur oylamalarda boş oy kullanıp seçim zorunlu hale getirilecek.

Bardak kırıldıktan sonra artık ne yapacağının önemi yok

4.5 yıldır iktidarda olan bir hükümet daha uzlaşmacı olabilirdi, ama artık bardak kırıldı bence bu muhtıradır ve çok fazla seçenekleri yok olan Türkiye’ye olacak AB yolunda ve ekonomide ağır hasarlar alınacaktır.

Yavuz Donat.

Bu bir krizdir televizyonlarda bir Hasan Mutlucan türküleri eksik şu anda bir yangın var yangına dökülecek şey sudur suda halktır.Cumhurbaşkanlığı seçimi bilek güreşi haline getirilmemelidir . Hemen seçime gidilmelidir Cumhurbaşkanı koltuğu doludur bu konudaki inat Türkiye’ye zarar verir. 



kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2007 Cumartesi 10:21:44
Güncelleme :28 Nisan 2007 Cumartesi 10:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?