22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yazıcıoğlu: Samast'la alakamız yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Ogün Samats ile kesinlikle alakamız yok olayda adı geçen diğer kişiler ise geçlerimiz arasında görülen kişilerdir'' dedi.

Hrank Dink suikastiyle bağlantısı olduğu iddia edilen kişilerle aynı karede fotoğrafının yayınlanması üzerine açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, konu hakkında Trabzon teşkilatından bilgi aldıktan sonra telefonla kendisini arayan partililere bilgi verdi.

BBP lideri Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada, fotoğrafta aynı karede yer aldığı ve şu anda gözaltında tutulan Erhan T.'nin partilerine üye olmadığını ve fotograf karesi içinden hareket etmekle hiç bir yere varılamayacağını söyledi. Yazıcıoğlu ayrıca, Erhan T.'nin şahit mi suçlu mu ya da olaydaki rolünün ne olduğunun belli olmadığını da belirtti.

Yazıcıoğlu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink soruştumasının bir an önce çözümlenmesini istediklerini belirterek, "Soruşturma nereye kadar gidiyorsa gitsin, kime kadar gidiyorsa gitsin, anlaşılan o ki üzerimizdeki şantajların ve baskıların önlenmesi için soruşturmanın sonuçlanması şart hale geldi." şeklinde konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu "Yapılanlarla ilgili olarakta yönlendirme gayretlerini açıkca görüyoruz. Bunların hepsinin hesabını mahkemede soracağız. Ismarlama suç tahsis edenler kesinlikle başarılı olamayacaklar" dedi.



zaman/cha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Teoman Törün IP: 85.108.160.xxx Tarih : 24.01.2007 17:11:50
Eski köşe yazılarımdan birinde Hindistanın büyük lideri Gandhi'nin "Ben Müslüman'ım, ben Yahudiyim, ben Hristiyanım, ben Hinduyum, ben Budistim, ben Parsîyim" dediği için kafası inceliklere basmayan yobaz bir Hindu gencin kurşunlarına kurban gittiğini; ama Hintlilerin onun yolundan giderek bugünkü başarıya eriştiklerini" yazmıştım. Burada Gandhi'nin anlatmak istediği şey "insan olma" üst kimliğidir. Acısı olan insanın kimliğine bürünmek (Avrupaya örnek olması gereken) bir soyluluk davranışıdır. Düşmanca tavırlar henüz beyni boş gençlerin yolunu saptırmalarına neden olur. Buna dikkat edersek çıkış yolunu bulabiliriz.