22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yazıcıoğlu'na zor soru

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'den, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'na zor bir soru.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'na, ''Aleviliği bir inanç olarak görüp, saygı göstermek ve yasal düzenlemeler yapmak gerekmez mi?'' diye sordu.

Ağyüz, Bakan Yazıcıoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmayı gündeme getirdi.

Özbayrak'ın, ''Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da 'bize tahsisat yapın' derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilir'' yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirten CHP'li Ağyüz, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bu sözler, Alevi yurttaşlarımıza hakaret, ayrımcılık değil mi? Kınamayı ve tepki koymayı düşünüyor musunuz? Devlet olanaklarından, temsilden ve eğitimde eşitlikten bugüne dek dışlanan Alevi yurttaşlarımızın temsili, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulup maddi destek sağlanması gerektiği ortadayken, Aleviliği bir inanç olarak görüp, saygı
göstermek ve yasal düzenlemeler yapmak gerekmez mi? Bu konuda çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?''

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:48:13
Güncelleme :5 Kasım 2007 Pazartesi 19:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?