22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yazıcıoğlu'ndan Gül'e destek

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’e bağımsız milletvekillerinden de destek geldi.

Gül, MHP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretin ardından TBMM’de BBP Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve Şanlıurfa bağımsız milletvekili Seyid Eyuboğlu ile görüştü. Gül’le görüşmesinin ardından basın açıklaması yapan Muhsin Yazıcıoğlu, Gül’ün “Cumhurbaşkanlığı makamının şartlarını bildiğini ve Anayasada açıkça ifade edilen görevlerinin çerçevesi içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne ilişkin hassasiyetini devam ettirerek, ülkenin demokrasisine katkı sağlayacak bir Cumhurbaşkanı olacağını" ifade ettiğini söyledi.

BBP olarak Cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerinin açık olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “1991 yıllından bu yana biz Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunuyoruz. Ancak şu anda Anayasamız gereği Cumhurbaşkanını Meclis seçecek. Bir an önce TBMM’nin Cumhurbaşkanını seçerek ülkede acil bekleyen sorunlara Meclis’in dönmesinin gereği üzerinde durdum" dedi.

Yazıcıoğlu, Türkiye’nin başta terör olmak üzere çok önemli iç ve dış sorunlarının olduğunu belirten Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanının bir an önce seçilerek bu sorunları çözmesi gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Bu sürecin işlemesi açısından Meclis’e mutlaka gireceğim ve oyumu kullanacağım. Pazar günü BBP’nin kurultayı var. Konuyu kurultaya da götüreceğim, kurultayım görüşünü alaraka oyumun rengini kesinleştirecğim" dedi.

Gül, Yazıcıoğlu’nun ardından Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyyid Eyüboğlu ile meclisteki odasında görüştü. Eyüboğlu’nun genel kurula girerek Gül’e destek vermesi bekleniyor

ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 15:20:13
Güncelleme :14 Ağustos 2007 Salı 18:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?