19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yeni bakan ilk kez konuştu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi: Zarar verme kapasitesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çete ile ilgili hukuk gereğini yapacaktır.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT 1’de katıldığı canlı yayında, rüşvet ve yolsuzluk operasyon sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. İşte Ala'nın

Böyle bir tuzak kuruluyor, o kişi orada mı kalacak. Kimse kanunların kuralların üzerinde değildir. En başta o yargı çevresi uymak zorundadır. Görevini ihmal ederek tuzak kuran görevlilere karşı seyirci mi kalacağız.

Yanlış yapanları sürekli ayıklayarak, yolsuzlukla, rüşvetle mücadele ederek yolumuza devam edeceğiz. İtiraz mekanizması da açıktır. Sanki bir yanlış varmış da biz itiraz ediyor muşuz gibi bir algı oluşturuyorlar. Toplumda hangimiz rüşvet yolsuzluk denince ‘Allah kahretsin’ demeyiz.

Zarar verme kapasitesini ortaya koymuş olan bu örgütlü çete ile ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Neredeyse bir hükümet darbesine cesaret edilebiliyor. Aslında bütün bir siyaset hedef. Siyasetin kendisini doğru konuşlandırması gerekir. Bu tür yapılar kimseye bir fayda getirmez.

Kimsenin tereddüdü olmasın, Türkiye Ak Parti hükümetleriyle badireleri aşmıştır. Bu, çok ciddi bir biçimde ele alarak aşacağı bir fırsat verecektir. 

...
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2013 Pazar 15:24:49
Güncelleme :29 Aralık 2013 Pazar 15:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?