31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Yeni hedefi Aytaç Durak

Kılıçdaroğlu’nun yeni hedefi Aytaç Durak

BÜNYAMİN YIL Adana DHA
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, imar değişikliğiyle eşine ait arsanın rantını 40’a katladığı iddiaları ortaya atılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Aytaç Durak’ın yeni bir imar rantı dosyasını 10-15 gün içinde açıklayacaklarını belirterek, “Kamuoyu hayretler içinde kalacak” dedi. Durak da, “Biz çok böyle dosyalar gördük. 25 yıldır aynı senaryoyu yazıyorlar” yanıtını verdi

CHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Mithat Topal’ın ortağı olduğu yerel Kanal-A televizyonuna konuk olan Kılıçdaroğlu, 4 dönem belediye başkanlığı yapan ve yeniden aday olacağını açıklayan Durak’a ilişkin dosyadan detay vermedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:


“Bu dosya kamuoyunun bir yolsuzluk sürecinin nasıl oluştuğunu, geliştiğini görmesi açısından çok ilginç. O süreci kamuoyuna anlatıp paylaşmak, zaman zaman yapılan ve masum gibi görünen eylemlerin, hareketlerin veya kararların, süreç içinde nasıl belli bir amaca yönelik sistemli bir şekilde gerçekleştirildiğini göstermesi açısından önemli bir dosya. Sanıyorum Adanalılar da hayret edecekler. Böyle bir olay, nasıl bu kadar uzun süreç içinde planlanıp belli bir noktaya getirilebiliyor, herkesin görmesini sağlayacağız.”

Durak ciddiye almadı
Durak ise Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları üzerine dün yaptığı yazılı açıklamada, “Hizmetlerimde kusur bulamayanlar, siyasi rekabette halkın önüne çıkamayanlar her seçim öncesi bu tip çaresizliklere başvurmaktadırlar. Biz çok böyle dosyalar gördük. 25 yıldır aynı senaryoyu yazıyorlar. Bütün dosyalar boş çıkıyor. Adana halkı ailemi ve beni bilir” dedi

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 08:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk Balaban IP: 78.167.202.xxx Tarih : 23.11.2008 21:01:30

SAYIN KILIÇDAROĞLU BİRDE TİRYAKİYİ YOKLA NELER ÇIKACAK ? ÖNCE 7 KASIM 2008 KENT HABER SİTESİNDE AKP ALTINDAĞ MAHAHLLESİNİ OKU DEVAMINI BEN GETİREYİM BİR YOKLA YORGAN ALTINDA NELER ÇIKACAK ? CİVCİV Mİ ÇIKAR YOKSA DANAMI ÇIKAR ? GÖRÜRÜZ....!