19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yeni kabine için ne dedi?

Baykal'dan yeni kabine için ilk yorum : AKP’nin ideolojik özü kabinede

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bakanlar Kurulu değişikliğiyle ilgili olarak, "AKP’nin ağır toplarının, ideolojik özünün, çekirdek kadrosunun bütün potansiyelinin ortaya konulduğu bir kabine ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Habertürk Televizyonu’nun canlı yayınına katılan Baykal şunları söyledi:

Bana umut vermiyor

"AKP, kendi milli görüşçü, rejime inançla ideolojik olarak karşı çıkan ve bunun kavgasını kararlılıkla eline geçen her fırsatı değerlendirerek sürdüren bir ekibi sahiplenme, bakanlar kuruluna taşıma, parti vitrinine koyma ihtiyacını hissetmiştir. AKP kendi gerçek kimliğiyle biraz daha belirgin bir şekilde ortadadır. Muhalefet lideri olarak bana düşen, "Hayırlı olsun!" demek. Ancak asıl önemli olan Başbakan’ın yerel seçimlerin ardından kapsamlı bir değişikliğe ihtiyaç duymuş olması. Öte yandan, yeni kabine bana, hükümetin bugüne kadar izlediği politikalarda değişiklik olacağı izlenimi vermiyor. Dış politika konusundaki yanlışların önüne geçileceği, yolsuzluklarla mücadele edileceği, ekonomi politikasında gelişme olacağı gibi birçok konuda umutlanmak mümkün değil.

Politika aynı politika

Önemli olan Başbakan "Artık böyle gidemeyiz, bir şeyleri değiştirmek lazım" diye düşünmüştür ve değiştirmesi en kolay olan şeyi yani bakanların bir kısmını değiştirerek yürüme yolunu seçmiştir. Şimdi bunu birlikte izleyeceğiz. Politika aynı politika. Bunun bizim açımızdan heyecan verici, önemli bir tablo olduğunu sanmıyorum. Bildiğimiz AKP bu defa çekirdeği ile çıktı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:45:15
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?