20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Yerel seçim startı verildi

Yerel seçimlere 6 ay kala BBP, seçim startını Ankara'nın Etimesgut ilçesinden verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir dönem bürokratlığını yapan İbrahim Aşık, Etimesgut Belediye Başkanlığı'na BBP'den aday oldu.

Çok sayıda araç konvoyu eşliğinde Etimesgut'ta gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, burada 'Başbakan Muhsin' sloganlarıyla karşılandı. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Yazıcıoğlu, partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Burada bir konuşma yapan BBP lideri Yazıcıoğlu, Türkiye'nin her yerinde seçime katılacaklarını belirterek, amaçlarının 'belediyeleri almak değil, başarılı olmak' olduğunu söyledi. Türkiye'nin tüm ilçelerinden aday çıkaracaklarını
ifade eden Yazıcıoğlu, belediye başkanlığı adaylarında halka malolmuş kişileri seçeceklerini vurguladı.

BBP olarak 'erken kalkmak ve yol almak' gibi bir mecburiyetlerinin olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "Diğer partilerin arkasında büyük güçler var. Yerel seçimler yaklaşırken ilk olarak Etimesgut ilçesinden start verdik. Seçimlerde en çok Sivas'ta iddialıyız. Etimesgut ilçesi Atatürk'ün yerleşim açısından önem verdiği bir ilçe. Etimesgut'un ilçe olmasında da çok emeğim var. Ankara'ya buradan giriş yaptık"
diye konuştu.

Yazıcıoğlu, belediye başkan adayı İbrahim Aşık'ı da överek, "Şaibeye karışmayan, tutarlı, güven duyulan, halkla yakınlaşan İbrahim Bey'i başkan adayı seçtik. Partimiz burada sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verecek" şeklinde konuştu.
BBP'nin Etimesgut belediye başkanı adayı Aşık, 1994-1999 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 14:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?