16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Yıldırım'ların acı günü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın baldızı Tülin Yıldırım'ın cenazesine katıldı. Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazı öncesi Binali Yıldırım ve diğer aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

Başbakan Erdoğan da Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden camiye gelerek öğlen namazını burada kıldıktan sonra cenaze namazına katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı cenaze töreni nedeniyle cami etrafında geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü. Camiye gelenler güvenlik görevlilerince tek tek aranarak içeriye alındı. Ayrıca gönderilen çelenkler de detektörle kontrolden geçirildi.

Cenaze namazının ardından Başbakan Erdoğan, Binali Yıldırım ile Tülin Yıldırım'ın naaşının arkasından caminin dışında bekleyen cenaze arabasına kadar yürüdü. Erdoğan, tabutun arabaya konulmasının ardından dua etti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dua okunmasının ardından cenaze aracına bindi.

Cenaze törenine, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve iş adamı Ali Sabancı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Tülin Yıldırım'ın cenazesi Çengelköy'deki aile kabristanında toprağa verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, Emniyet Mahallesi'ndeki evine döndü.
aa
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 14:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?