16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Yılmaz'a 12 Eylül formülü

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, bir partiden aday olmayacağını, ancak DP'den bağımsız olarak adaylık teklifi gelmesi halinde onlara yardım edememezlik etmeyeceğini söyledi. 

Yılmaz, Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, dün akşam Mehmet Ağar'ın kendisini telefonla arayarak, DP'den bağımsız aday olmasını istediğini belirtti.

Üzerinde çok baskı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bağımsız olmamı isteyenler var. Bağımsız olacağım. Bir partiden aday olmayacağım. Ama eğer onlar DP olarak önümüzdeki günlerde kongrelerini yaparlarsa, ondan sonra bağımsız olarak adaylık teklif ederlerse, Türkiye genelinde DP'yi şahlandıracak doğru isimlerle yola çıkarlarsa, ben onlara yardım edememezlik edemem. Mutlaka bağımsız ol diyen hemşehrilerimi de, 22 Temmuza kadar iknaya uğraşırım" diye konuştu.

Mesut Yılmaz'a Bülent Ulusu formülü

DYP-Anavatan birleşmesiyle oluşacak Demokrat Parti'nin aday belirleme çalışmaları sürerken Anavatan eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın Rize'den seçime nasıl katılacağına dair bir formül bulundu.

Mesut Yılmaz, DP'nin listesinden bağımsız aday olacak, seçilmesi halinde TBMM'de bağımsızlar sırasında oturacak.
Hurriyet.com.tr'den Saygı Öztürk'e konuşan partililer sorunun 12 Eylül döneminin Başbakanı Bülent Ulusu için uygulanan bu formülle aşılmasına karar verdiklerini anlattı. 

Karadeniz illerinden DP aday adaylığı için başvuranlar da parti yöneticilerine Mesut Yılmaz'ın durumunun bir an önce çözülmesi isteklerini iletmişti. 

CHP'nin 27 yıldır milletvekili çıkaramadığı Rize'de Mesut Yılmaz'ın DP listesinden aday olmasıyla yine şansı kalmadığı da yapılan yorumlar arasında. 

 

aa/hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:44:03
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 15:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?