19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yolsuzluğu ihbar eden AKP'liye ihraç

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, yolsuzlukları ihbar eden milletvekillerinin, başkanların, AKP'den diskalifiye edildiğini öne sürdü.

AKP'nin, “AKİM” diye bir merkez oluşturduğunu, teşkilatlardan genelgeyle, ilçedeki sorunların iletilmesinin istendiğini belirten Durgun, Tüfekçi'nin de bunun üzerine sorunlara ilişkin yazı gönderdiğini söyledi.

Durgun, daha sonra Tüfekçi'nin görevden el çektirildiğini, kongrede aday olmasının engellendiğini iddia ederek, “Başbakan, böyle bir sistem kurarak hem yolsuzlukların üzerine gidiyormuş gibi yapıp, hem de iddiaları ortaya atanları diskalifiye ediyor. Yolsuzlukları ihbar eden milletvekili, başkan düzeyinde de olsa, AKP'de yer bulamıyor, diskalifiye ediliyor” diye konuştu.

“PARANIN AKTARILMASINDA AMACIN NEYDİ?”

Durgun, AKP'li milletvekillerinin, Antakya'daki havaalanı yapımı için 4 trilyon lira para aktarılmasına karşı çıkmasına rağmen, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'in, Tüfekçi'den, 4 trilyonun havaalanı için kullanılması konusunda, il genel meclisi üyelerine baskı yapmasını istediğini ileri sürdü.

Tüfekçi'nin, Ergin'in talimatını yerine getirdiğini; bu paranın aktarıldığını ifade eden Durgun, “Ergin, bu paranın aktarılmasında, hesabın, amacın neydi, ne ilişkin vardı? Bir milletvekili, diğer milletvekillerinin karşı olduğu şeyi niye ister? “ diye sordu.

“4 TRİLYONU DUYDUKTAN SONRA”

Suriyeli vatandaşların Hatay'da çok sayıda arazisinin bulunduğunu, Türkiye'nin bu arazileri kiraladığını ve hesapları bloke ettiğini ifade eden Durgun, Suriyeli bir vatandaşın bu şekilde 24 trilyonluk bir alacağı çıktığını belirtti. Bu kişinin, Tüfekçi'ye gelip, bu paranın nasıl alınacağını sorduğunu kaydeden Durgun, Tüfekçi'nin, bunun üzerine “Ergin'i ziyaret ettiğini” anlattı.

Durgun, Tüfekçi'nin, Ergin'e, “Bu adamlar 4 trilyonu gözden çıkardılar” dediğini, Ergin'in ise “Bu işi takip edip, araştırıp, çözmeye çalışacağım” karşılığını verdiğini iddia etti. Durgun, “Bir milletvekili, bu sözü duyduktan sonra, böyle söylemesinin altındaki amaç nedir?” dedi.

“MECLİSTE, OTELDE, PASTANEDE GÖRÜŞTÜK”

AK Parti eski Hassa ilçe Başkanı Ahmet Tüfekçi ise Hatay'daki “Ali Dibo” düzeninin doğru ve bunun piramidin bir yüzü olduğunu söyledi.

Tüfekçi, Suriye vatandaşının, kendisine mağduriyetini dile getirdiğini ancak, bunların çözümü konusunda gücü yetmeyeceği için Ergin ile Meclis'te, Antakya Büyük Otel'de, pastanelerde görüşmeler yaptığını söyledi.
“Bu olay doğrudur, ama içeriğini nereden, ne şekilde buldunuz. Pes diyorum, bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diyen Tüfekçi, bununla ilgili açıklamalar yapacağını, bilgi ve belgelerinin olduğunu kaydetti.
Tüfekçi, Suriyeli vatandaşın, yaklaşık 23 trilyon 745 milyar liralık parasını Milli Emlaktan çekemediğini anlattı.

“ÖRGÜTLERİNDEN, YÖNETİCİLERİNDEN BELGELER”

Hatay'daki 4 milletvekilinin, Hatay'da yapılacak havaalanının atıl olacağını, bu paranın aktarılmaması gerektiğini söylediğini belirten Tüfekçi, Ergin'in, “bu konunun üzerine gitmelerini, diğer milletvekillerinin taleplerini dikkate almamalarını” istediğini iddia etti.

Tüfekçi, mini parkların 3 milyar 300 milyona yapılıp, 8-9 milyar fatura kesildiğini ileri sürdü.
“Herkes dört köşe olurken, kendisinin büyük zarar gördüğünü” ifade eden Tüfekçi, bütün iddiaları iletmesine rağmen neden inceleme yapılmadığını sordu.

“Benden korkunuz ne?” diyen Tüfekçi, bilgi ve belgeleri aktardığı için tehdit edildiğini öne sürdü.
Durgun da “Olayların vahameti ortada. Canlı belgesini Başbakana sunuyoruz. Örgütlerinden, yöneticilerinden belgeler” diyerek, yarın da konuyla ilgili ses kayıtları dinleteceklerini ifade etti.

“UTANIYORUM”

Soruları yanıtlayan Tüfekçi, şu anda AK Parti üyesi olduğunu, 4.5 yıldır partiye hizmet ettiğini; bundan da utandığını söyledi.

Suriyeli vatandaşın durumuyla ilgili olarak Ergin ile ne zaman görüştüğünün sorulması üzerine Tüfekçi, 2005 sonu, 2006 yılı başında bu görüşmenin yapıldığını söyledi. Basın toplantısında, Tüfekçi'nin, “AK Parti Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı'nın dikkatine Hatay Hassa İlçe Raporu” yazılı, ildeki iddialara ilişkin metin de dağıtıldı.
a.a
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 15:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?