30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Yozgatlı siyasete ısınıyor!

AK Parti tarafından vatandaşları, siyasete hazırlamak gayesiyle düzenlenen Siyaset Akademisi Yozgat'ta başladı.

Yozgat İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nin açılış törenine, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, eğitim almak isteyen vatandaşlar katıldı. Eğitim öncesi bir konuşma yapan AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, AK Parti olarak Siyaset Akademisi'nde hedefin, Yozgat'taki siyaset kalitesini ve siyasetçi niteliklerini daha yukarılara çekmek, halka en iyi hizmeti vermek olduğunu söyledi.

Avşar'ın açıklamasının ardından açıklama yapan Milletvekili Osman Coşkun'da, Siyaset Akademisi'ne Yozgat'tan yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Siyaset Akademisi 20 büyük ilde yapılması planlandı. Yozgat İl Başkanlığımız'dan gelen ısrarlar doğrultusunda burada da açıldı. Katılımcı sayısı 200 olarak belirlenmişti, ancak ilginin yoğun olmasından dolayı bu sayıyı 260 yaptık" dedi.

Siyaset akademisine sadece AK Partililerin değil, isteyen her vatandaşın katılabileceğini ifade eden Milletvekili Coşkun açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

"İnsanımızın bilgilenmesi, insanımızın eğitimi bizim için son derece önemlidir. Eğitim olmadan hiçbir şey yapmak mümkün değildir. Hangi işi yaparsak yapalım o işin bilgisine sahip olmamız lazım. Beşikten mezara kadar eğitim, bizim inancımızdandır. AK Parti'den olan olmayan bir çok uzman burada eğitim verecek"
Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Görmez ve Kişisel Eğitim Uzmanı Ziya Baran, katılımcılara eğitim verdi. Eğitimin cumartesi ve pazar günleri olmak üzere 4 hafta süreceği, eğitim sonunda da başarılı olanlara sertifika verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 11:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?