16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

YSK: Demokrat Parti seçime katılabilir

YSK Başkanı Muammer Aydın, DYP ve ANAVATAN birleşmesiyle oluşacak “Demokrat Parti'nin seçime katılmasının bir engeli olmadığını” söyledi.

Aydın, YSK'daki toplantıdan ayrılırken, gazetecilerin sorusu üzerine, DYP ve ANAVATAN'nın birleşmesinden sonra oluşacak partinin yapabileceği yasal işlemler olduğunu belirterek, oy pusulasından bu iki partinin adının çıkarılıp Demokrat Parti adının koyulabileceğini kaydetti.

Muammer Aydın, “(DYP-ANAVATAN) birleşirlerse tek isim vereceklermiş. Demokrat Parti olarak katılabilirler. Engeli yok” dedi.


“Seçime girecek siyasi partiler ilan edildiği için birleşme sonrası oluşacak yeni partinin yeni bir isimle seçime katılamayacağı” yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine de Aydın, bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu, bunun daha sonra düzeltildiğini söyledi. Aydın, “Yani öyle bir şey yok, katılabilirler” diye konuştu.

Bu durumun daha önceki seçimlerde örneğinin yaşandığını ifade eden Aydın, Yeniden Doğuş Partisinin seçim aşamasında Genç Parti olarak ismini değiştirdiğini ve bu isimle seçime katıldığını anımsattı.

Aydın, oy pusulalarının basımından önce yapılacak değişikliğin kendilerine bildirilmiş olmasının gerektiğini söyledi.

Muammer Aydın, YSK'nın bugünkü toplantısının sona erdiğini, seçim takviminin sorunsuz yürütüldüğünü ifade ederek, seçim konusundaki genel yasaklara ilişkin genelgenin çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 15:22:25
Güncelleme :5 Mayıs 2007 Cumartesi 15:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?