15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Yunanistan ziyareti "tarihi bir olay"

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Meymarakis, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün 28-29 Mart tarihlerinde Yunanistan'a yapması planlanan ziyaretin "tarihi bir olay olduğunu" söyledi.

Meymarakis, Yunan Devlet Televizyonu NET'te yayınlanan bir programda yaptığı konuşmada, Gül'ün Yunanistan ziyaretine değinerek, "Gül'ün ziyaretinin Yunanistan için tarihi bir olay olduğu kanısındayım. Ziyaret basit bir mesele değil" dedi.

Gül'ün ziyareti öncesi Yunan basınında yer alan, Yunanistan ile Kıbrıs Rum kesiminin ortak tatbikat haberleriyle Atina'nın bu konudaki tavrına yönelik yorumlara da değinen Meymarakis, şunları söyledi.

"Gül'ün gelmesi beklenen dönemde söylediklerimizde elimizden geldiğince ölçülü ve dikkatli olmalıyız. Çünkü, eğer Gül'ün bu ay ziyareti olacaksa gelecek 20-25 günlük süre içinde gerçekten, geri adım atmaksızın, dikkatli olmalıyız. Bu, görüşlerimizi dile getirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Hükümet de zaten Gül'ün ziyaretinde Türkiye ile ilgili tüm konuların çözümlenmesini beklemiyor."

Yunan basın yayın organları, önce, Yunanistan ile Kıbrıs Rum Kesimi'nin ortak savunma doktrini çerçevesinde yapacakları Toksotis (Okçu) tatbikatının Gül'ün ziyaret tarihlerinde yapılacağını öne sürmüş, daha sonra da tatbikatın harita üzerinde yapılacak bir karargah çalışması şeklinde planlandığını bildirmişti.

AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 22:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?