22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Zana, bir kez daha yargı önünde

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, bir kez daha yargılanıyor.

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'nın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Leyla Zana hastalığını gerekçe göstererek katılmadı. Zana hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Mahkeme heyeti, sanığın gerekçe göstererek katılmadığı duruşmayı erteledi.

Zana, Nevruz kutlamaları sırasında Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, ''Kürtler'in bugün üç önderi var. Birincisi ki hepimiz ona Celal Amca diyoruz. Bugün Irak'ın cumhurbaşkanıdır, Kürtler'in lideridir. İkincisi her zaman söylüyoruz Mesut Kardeş, Kürdistan Bölgesel Başkanı. Üçüncüsü, hepiniz dile getiriyorsunuz. Kürt önderi başkan Öcalan'dır. Ben bu üç önder için minnetlerimi dile getiriyorum. Bunların üçü de bizim değerlerimizdir. Her üçünün de yeri Kürtler'in gönlünde, beyninde vardır'' demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 16:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN TÜRKK IP: 88.247.244.xxx Tarih : 31.08.2007 22:28:43
YA BUNLAR TERÖRİST HALA NE İŞLERİ VAR MECLİSTE NASIL GİRDİLER ARKADAŞ BUNLAR MECLİSE GİRİP TÜM YETKİLERDEN YARALANMAYA ÇALIŞIYORLAR UYUZ OLUYORUM BUNLARA AH ATAM NERDESİN ATAM