16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Zapsu ile Pelosi gizlice görüşmüş

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Özel Danışmanı Cüneyd Zapsu’nun, birkaç ay önce ve gizlice, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile "soykırım" iddialarını içeren 106 sayılı Ermeni tasarısı hakkında görüştüğü öğrenildi.

Gizli görüşmeyi, iki ayrı kaynak Hürriyet’e doğruladı.

Edinilen bilgilere göre, Zapsu-Pelosi görüşmesi için randevuyu, eski ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke ayarladı. Richard Holbrooke, çoğunluğu oluşturan Demokrat Parti’ye yakın olmasıyla biliniyor.

Görüşmede Zapsu, Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesinin Türk-Amerikan ilişkileri için ciddi sakıncalarına dikkat çekti. Görüşmede Holbrooke da bulundu. Bir kaynak, Zapsu’nun Türkiye’nin kaygılarını ve argümanlarını anlattığını belirtirken bunun etkili olduğunu da söyledi. Aynı görüşmede, Pelosi, "Bu konu şimdilik bizim önceliğimiz değil" dedi.

Washington’daki en güçlü üç numaralı siyasi haline gelen Pelosi, yıllardır Kongre’deki Ermeni lobisi içinde yer almasıyla tanınıyor. Pelosi, Temsilciler Meclisi Başkanı olduktan sonra, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşme yapmayı reddetmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 07:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?