19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Zavallıda bizi anlayacak zeka yok!

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın partisine yönelik açıklamalarına sert tepki göstererek, “AK Parti sözcüleri, MHP’nin izlediği politikayı anlayacak zekâ düzeyinde değil” dedi.

Bozdağ’ın dün düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarına CNNTürk’te canlı yayına katılarak karşılık veren Paçacı, “Bu ülkede kanın akmasını isteyen kim olabilir? Zavallı Ak Parti sözcüsü MHP’nin feryadının kan akma ihtimalini önlemek olduğunu anlamıyor” diye konuştu. MHP’nin amacının bölünmeyi önlemek olduğunu vurgulayan Paçacı, itirazlarının sürece olduğunu belirtti. Sürecin farklı etnisiteye bağlı bir bölünme süreci olduğunu öne süren Paçacı, “Ak Parti sözcüleri MHP’nin izlediği politikayı anlayacak zekâ düzeyinde değil” dedi.
Paçacı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görüşme teklifini geri çevirmesi konusunda da “Türkiye’nin bölünmesini getirecek bir süreci makamı mevkisi ne olursa olsun hiçkimse ile oturup konuşmayız” diye konuştu.

‘Bozbulanık Bekir’
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Bozdağ’ın, Bahçeli’yi eleştiren sözlerine ilişkin olarak, “Bozbulanık Bekir’in söylediklerini ciddiye almayız” dedi. NTV’ye konuşan Şandır, Bozdağ’ın, Abdullah Öcalan’ın, MHP’nin de ortağı olduğu 57. Hükümet döneminde idam edilmemesine ilişkin sözlerine ise, şu yanıtı verdi: “Öcalan’ın asılması gerekiyorsa assanıza, engeliniz ne? 57. Hükümet’te MHP üç ortaktan biriydi, ama asmaya gücü yetmedi. Söyledikleri ve gösterdikleri belge yanlış, eksik. Bekir Bey, işi tersinden göstermek istiyor.”

‘Çakal gibi konuşuyor’
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, “Erciyes’te kurt olup, Ankara’da susmak olmuyar.Orada uluyorsa burada da uluyacaksın” diyen Bozdağ’a sert çıktı. Vural, “Çakal gibi konuşuyor. MHP’nin sahibine cevap verecek bilgisi de vardır imanı da vardır” dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 18:46:36
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 18:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?