22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Zil takıp oynayacaklar'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Bir yerlerde bir şey bozulsun da ondan zil takıp oynayacak adamlar var ülkemizde. Hayret ediyorum. Bu ülke hepimizin, hepimiz bu geminin içindeyiz" dedi.

Bakan Unakıtan, İstanbul Tİcaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen "Yeni Gelir Vergisi Düzenlemelerinden Beklentiler ve 2006 yılı Gelirlerinin Vergilendirilmesi" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, bir tarafta vergiyi denetleyenlerle diğer tarafta vergiyi verenlerin böyle bir toplantıda bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti.

Kazancın zor şartlarda elde edildiğini, çeşitli risklerin göze alındığını anlatan Unakıtan, "Bunların neticesinde başarılı oluyorsunuz, para kazanıyorsunuz, (Buyur devletim bu da senin hakkın) diyorsunuz. Bu fevkalade onurlu bir iş. Takdir edilecek bir husus" görüşünü dile getirdi.

Bazı kimselerin "İstikrar bozulsun da bize acaba bir şey çıkar mı?" beklentisi içinde olduğunu dile getiren Unakıtan, şöyle devam etti:

"Bir yerlerde bir şey bozulsun da ondan zil takıp oynayacak adamlar var ülkemizde. Hayret ediyorum. Bu ülke hepimizin, hepimiz bu geminin içindeyiz. Bu ülkedeki istikrara gözümüz gibi dikkat etmemiz lazım. Son 5 yıldan beri Türkiye sürekli büyüyor. Neden? Bir siyasi ve ekonomik istikrar sağlanmıştır. Bir ülkede enflasyon yüksekse orada yatırım ve gelişme olmaz. Faizler yüksekse hiçbir yatırımcı orada yatırım yapmaz. Enflasyonun sebebi, faizlerin yüksek olmasının, ekonomik istikrar olmamasının sebebi, bütçe diye bir hadise var. Devlet bir takım vergileri topluyor, onları o masraflarına harcıyor. Bunu yaparken eğer o bütçeyi sıhhatsiz bir şekilde idare ediyorsa, orada artık enflasyon yükselmeye başlar."


aa
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?