27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Zozan niye bölsün!

AK Parti’nin “Demokratik Açılım” komisyonunda yer alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, önceki gece Van’da, işadamları ve sivil toplum örgütü yöneticilerine açılımı anlattı.

“Suzan ismini koyunca bölmüyor da, Zozan koyunca niye bölünelim” diyen Ergün şunları söyledi:

Vatandaşı anlayan devlet

Vatandaşını anlamayan bir devlet yerine, anlayan bir devlet. Mesele budur, süreç de budur. Niye insanların kendi yöresel isimlerini kullanmasını yasaklarsın? Niye Zozan ismini koyamadı? Bölünürüz. Suzan koyunca bölünmüyor da Zozan koyunca niye bölünüyoruz? Bölünmeyiz. Niye kızına Berivan ismini koymayı yasakladık? Nüfus memuru yazmadı, yasak kardeşim. Askerliğimizde bir delikanlı vardı. Vanlı ya da Hakkârili’ydi. Haftasonu nizamiyede annesine telefon ederken Kürtçe konuştuğu için dayak yediğini, ağladığını gördük. ‘Annem Türkçe bilmiyor, nasıl anlaşabilirim? Annemle telefonda konuşabileceğim bir devlet istiyorum’ dedi. Kendi insanımıza annesiyle telefonda anlaşabileceği bir devlet vermekte bu kadar zorlanılır mı?

Herkes rengiyle var olsun

Şimdi bu faturayı milletin önüne koyup, millete bu bedeli ödetenler, Basra harap olduktan sonra, yanlış yaptıklarını itiraf ediyorlar. ‘Kürt diye bir şey yok, kendini Kürt sananlar var’, ‘Kışın dağlarda yüründüğü için kart kurt seslerinin meydana getirdiği bir kavim ismi.’ Bırakın Allah’ınızı severseniz. Türkiye imparatorluk bakiyesi bir ülke, alelade bir ülke değil. Türkiye’de her şey tek renk olsun. Valla böyle bir Türkiye yaşanmaz olur. Bırakın herkes kendi rengiyle var olsun.

Hediye kedi

BAKAN Ergün Van’da önceki akşam valilik personeli ile gazeteciler arasındaki maçta forma giydi. Ergün, maçın ilk yarısında sakatlandı ve ertesi sabah ayağında doku zedelenmesi olduğu belirlendi. Ergün, meşhur Van kahvaltısı yaparak kentten ayrıldı. Ergün’e, kahvaltı salonunun sahibi Yusuf Konak, Van kedisi tablosu hediye etti.

Turan Yılmaz - Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 16:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?