16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

BAYAN VOLEYNOLU 15 MİLYON YTL'YE ULAŞTI

Türkiye’de bayan voleybolu yıllardır popüler bir takım sporu. Futbolun gerisinde ama erkekler basketbolla rekabete girecek kadar popüler. Sponsor şirketler bu ilgiyi yıllar önce keşfettiler, yatırım yapmayı da sürdürüyorlar. Hele bu yıl, Türkiye Ligi’nin dört önde gelen kulübü kesenin ağzını iyice açtı. Özellikle Türk Telekom’un yatırımı artırmasıyla Euro’lar ve YTL’ler havada uçuştu. Bu sayede dünyanın önde gelen yıldızlarından ikisi Türkiye’ye transfer oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun verdiği bilgiye bu sezon Bayanlar 1. Ligi’ndeki 11 takım oyuncuları için toplam 9 milyon 59 bin YTL’lik ödeme yapacak. Üstelik bu ödemelere transfer bedelleri, Türkiye ve Avrupa’da yapılacak deplasman giderleri dahil değil. Bunları da katınca 15 milyon YTL’lik bir pazardan söz edilebilir.

1 MİLYON YTL’LİK İTALYAN YILDIZ RUSYA YERİNE TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETTİ

Küba asıllı Taismary Aguero (30) hem İtalyan Milli Takımı’nın hem de Asystel Novara’nın gözbebeğiydi. Ama geçen yaz öyle iki teklif aldı ki kariyerinde önemli bir değişiklik yaptı. Tekliflerin birisi Rus takımı Odinsovo’dan geliyordu. Diğeri ise bu sezon voleybola yatırımını artırma kararı alan Türk Telekom’dan. Rus takımının bir yıl için 600 bin Euro’luk teklifi de iyiydi. Ama Latin oyuncular soğuk Rusya’daki yaşam koşullarına, saatlerce süren deplasman yolculuklarına bir türlü uyum sağlayamıyordu. Geçen yıl Asystel Novara takımında birlikte oynadığı takım arkadaşı Bahar Mert’in de Türk Telekom’a transfer olması kafasını çeldi. Tabii gazetelere yansıyan 1 milyon YTL’lik yıllık ücret de Türkiye’ye gelme kararı vermesinde etkili oldu. Kulislerden aldığımız bilgiye göre Aguero’nun bir sezonluk ücreti aslında 700 bin Euro’ya varıyor.

2 METRELİK DEV ABD’Lİ SMAÇÖR ECZACIBAŞI’NIN EN PAHALI OYUNCUSU

Tayyiba Haneef-Park (28) ABD Milli Takımı’nın gözbebeklerinden biri. Bu yılki Dünya Grand-Prix’sinin sayı kraliçeliğinde ikinci sıradaydı. Geçen iki sezon Rusya’nın Kazanuchka Kazan takımında oynuyordu. Yaz aylarında önce Fenerbahçe’ye transfer olacağı yolunda bir söylenti çıktı. Ama sonunda Haneef-Park’ı ikna etmeyi başaran Zentiva Eczacıbaşı oldu. Bu yıl çok uzun boylu bir kadro kuran Eczacıbaşı’nın ABD’li smaçöre bir sezon için 325 bin Euro ödeyeceği konuşuluyor.

ECZACIBAŞI 2 MİLYON EURO

Bayan voleyboluna yıllardır damga vuran Eczacıbaşı de çıtayı yükseltti. Bu yıl ismine Zentiva’yı da ekleyen gri-beyaz-turunculu takım sadece Türkiye’de değil Avrupa’da iddialı bir kadro kurdu. İki ABD’li Tayyeba Haneef-Park ve Nancy Metcalf’in yanı sıra Sırbistan Milli Takımı kaptanı Vesna Citakovic (üstte smaç vuran) de kadroda. Takımda ayrıca beş Türk Milli Takım oyuncusu bulunuyor. Tahmini bütçeleri 2 milyon Euro’ya yakın.

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA 1.5 MİLYON EURO

Ligin her zaman iddialı takımı bu yıl rakiplerinin biraz gerisinde. Ama kadrosunada Türk Milli Takımı’nın beş oyuncusu var. Aysun Özbek, Gözde Kırdar, Nihan Yeldan, Deniz Hakyemez ve Bahar Toksoy. Bu yıldızların yanına Finlandiyalı Lehtonen’i eklediler. Bütçelerinin yaklaşık 1.5 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Kim ne kadar harcayacak?

TELEKOM 2 MİLYON EURO


Bu sezon Türkiye Ligi’nde birbirinden iddialı altı takım var. Ligin üst kısmındaki dört takım daha büyük bütçelerle yola çıktı. Transfer döneminde kesenin ağzını açan ilk takım Türk Telekom oldu. Ankara takımı geçen sezonu beşinci bitirmişti. Ama yaz başından beri bir transfer harekatı yapıp Eczacıbaşı’ndan Nilay Konar, Vakıfbank Güneş Sigorta’dan Ebru Elhan, Şahinbey Belediyesi’nden Funda Bilgi ve Kazakistanlı Olga Kubaseviç’le anlaştı. Ardından İtalya’nın Asystel Novara takımından Milli Takımı oyuncusu Bahar Mert’i tranfser ettiler. En büyük bombayı ise İtalyan Aguero’yu alarak patlattı. Avrupa Ligi’nde de mücadele eden Türk Telekom’un tahmini bütçesi 2 milyon Euro.

ACIBADEM FENERBAHÇE

2 MİLYON EURO


Geçen sezon 100. yılında şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe yine iddiasını koruyor. Bu sezon sponsorları Acıbadem sağlık grubunun ismini alarak lige giriyorlar. Yüksek ücret alan Özlem Özçelik, Çiğdem Can Rasna, Pelin Çelik gibi tecrübeli oyuncuların yanı sıra iyi yabancıları var. Brezilyalı Tatiana Dos Santos ve ABD Milli Takımı oyuncusu Therese Crawford’un yanına geçen hafta bir başka ABD’li Kimberly Marie Glass’ı eklediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 10:52:45
Güncelleme :3 Aralık 2007 Pazartesi 16:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?