15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

EKRANDA POZİSYON TARTIŞMASI

 MHK Başkanı Hilmi Ok canlı yayında yorumcu Erman Toroğlu ile derbinin pozisyonlarını tartıştı. Ok, Toroğlu’nun "F.Bahçe-G.Saray derbisine Arzuman’ı atar mısın?" sorusuna "Hatasını söyledi. Neden atayayım" karşılığı verdi.

MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı Hilmi Ok, dün akşam canlı yayında İsmet Arzuman’ın faul kararının doğru olduğunu belirtirken, Deivid’e sarı kart göstermediği için eleştirdi, yorumcu Erman Toroğlu ile pozisyonları tartıştı. Hilmi Ok, "Futbol hatalar oyunu. Yeter ki art niyet olmasın. Art niyet sezdim mi neler yapacağımı iyi bilirsiniz. Avrupa’da da hakemler en az bizimkiler kadar yapıyor. Büyük hakem hataları ile karşılaştık gelir, gelmez. Bunların da lüzumsuz yardımcı hakemlerin oyuna karışmalarından dolayı olduğunu anlıyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"Deivid pozisyonunun benzerini hakemlere filmlerde gösterdim. Kayarak geliyorsa topa dokunmuyorsa, sarı kart gösterecek. Arzuman’ın bunu yapmaması lazımdı.

Bobo’nun Gökhan’a yaptığı faul. İlk sırçayan Gökhan boşlukta kalıyor. Bobo, onun sıçramasını engelliyor. Oyuna iştirak etmiyor. Bu kol hareketi Gökhan’ı düşürüyor. İşte faul bu. Arzuman’ın düdüğü madem duyulmadı, elle kolla göstermeli uyarmalı. Oyunu kesmeliydi."

Erman Toroğlu: Bence faul değil. Dokunur dokunmaz Gökhan kendini yere bırakıyor. Düşer düşmez ikisi yerden kalkıyor. Bobo da sıçrıyor. Bu pozisyonda ben faul vermem. Mesut Bakkal oyuna göre yönetsin diyor, skora göre değil. 0-0’ken de 2-0’ken de aynı yönetsinler. Her hakem, her statta aynı yönetim göstersin. Her kulüp şikayetçi.

Hilmi Ok: Sen de hakemken hata yaptın. Dünyanın hiç bir yerinde standart yönetim yoktur. Hakem çıktı dedi ki, ’Elinizde belge varsa çıkın gösterin’ Öyle karalamakla olmaz.

E.T: Biz hakem grubu olarak güveni sağlamamız gerekir.

H.O: Buraya gelmemin sebebi bu güveni sağlamaktır. Hataları el birliği ile düzelteceğiz. Yardımcıların yaptığı yenilir yutulur cinsten değil...

E.T: F.Bahçe-G.Saray derbisine Arzuman’ı verir misin?

H.O: Arzuman zaten hatasını söyledi. Neden atayayım.

E.T: Abi Süleyman Demirel gibisin. Ondan fazla geldin. 7 kere geldin.

H.O: 4-5 sene hakemlikten uzaktım.

E.T: Ergün, Hasan hakemin gözü önünde bana küfür ediyor dedi. Görüyor, duyuyor ama bişi yapmıyor.

H.O: Bunları duyarsam hakemliğini bitiririm. Biliyorsun nasıl olduğumu. Malesef hatalar oluyor. Yardımcı hakemler başrolde. Bunları en kısa sürede bitireceğiz. Hakem atamalarındaki hatamız % 5-10.

Şansal Büyüka: Beşiktaş’a olan hatalar masum mu?

H.O: Son saniyede olacak hatalar. Hata yapacak adamlar, baştan yaparlar. Bu yaşlı halimle geceleri uyuyamıyorum.

ET: Mesut Bakkal, ’Düdükler neticeye göre çalındı’ dedi.

H.O: Servet’in golü ofsayttı. Yardımcı bayrak kaldırmadı. Bunları takip etmemezlik yapmayacağımı biliyorsun. Her takım kendi gözüyle bakar.

Ş.B: Arzuman’ı atarken neler düşündünüz?

H.O: MHK 3 gün toplandı. Tabelaya yazıldı. 5 Fırat Aydınus, 5 de Arzuman’a çıktı. Aydınus, 4 F.Bahçe-Beşiktaş maçı yönetmiş. 1.5 sene de 4 maçı vardı. Arzuman’ın Yunanistan’daki performansı iyiydi, 8-8.3 getirmiş. Ben de Arzumanı tercih ettim.

E.T: İyiydi de neden FIFA listesinden çıkarttınız?

H.O: Geldi, ’Yaş sınırına yaklaştım. Avrupa’da maç vermiyorlar. Gençlere verebilirsiniz’ dedi.

Ş.B: Kulüp başkanları ile dertleşmeyi düşündünüz mü?

H.O: Neden olmasın. Devre arasında olabilir. Tek tek çıkıp hatalarımız olduğunu söylüyoruz. Bunları görüyorum. Onlar benden adaletli, doğru karar veren hakemlerdir.

E.T: Hakemlik hala zayıfsa sizin suçunuz ne kadar?

H.O: Eğitimlerinde yoktum. 4-5 senedir dışarıdaydım. Şimdi bazıları ile konuşunca onlara ters geliyor, garipsiyorlar. Hizmet veriyoruz. Yerime genç bir arkadaş yetiştirmeye çalışıyorum. Bütün dertler en kısa sürede bitecektir. Bunlardan da emin olun.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 11:01:24
Güncelleme :5 Kasım 2007 Pazartesi 11:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?