22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

EN PAHALI PİŞMANLIK

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, fırsat buldukça en büyük yanlışını, en büyük pişmanlığını dile getiriyor : "Del Bosque'yi erken gönderdiğim için pişmanım" diyor.
En başta sevgili Reha Muhtar, kuşkusuz zil takıp oynayacak ölçüde sevinmiştir herhalde, Del Bosque kovulduğu zaman...
Alaylı diliyle İspanyol teknik adama demediğini bırakmamış, alınan saha sonuçlarından Del Bosque'nin kötü bir antrenör olduğu gerçeğini (!) yakalamıştı.
FIFA'nın, son itirazı da reddetmesiyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Del Bosque ve yardımcılarına 8,5 milyon euro tazminat ödenmesi hakkındaki CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) kararı uygulamaya kondu.

Gerekeni FIFA yapar
Hukuksal sürecin tamamlanmasıyla FIFA, tazminatın ödenmesi için kuşkusuz gerekenleri yapacaktır.
Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar Beşiktaş'ın hak ettiği 6 milyon 400 bin Euroluk gelir, FIFA'nın isteği doğrultusunda UEFA tarafından bloke edilmiştir. Yayın haklarından beklenen havuz geliriyle birlikte bu paranın Del Bosque'nin tazminatını karşılayıp karşılamayacağını artık uzman yöneticiler hesaplasın.
Kesin olan şu ki, bu karar, en azından Beşiktaş için dünyanın en pahalı pişmanlığına neden olmuştur.
Elbette paranın büyük bölümünü gün geçtikçe eklenen ve katlanan faizler oluşturuyor.
Del Bosque'yi ciddiye almamak, taleplerini kulak arkası ya da sümen altına itmek, Kısmet Erkiner gibi uluslararası yetkinlikte spor hukuku uzmanlarının uyarılarını tepkiyle karşılamak, davanın bir ülke meselesi olduğunu ileri sürerek medyadan destek beklemek, Yıldırım Demirören ve arkadaşlarının pahalı faturayı yaratan büyük yanlışlarıdır.

Demirören harekete geçmeli
Maalesef pişmanlık itirafları da borcu ortadan kaldırmamakta, ödemenin tam olarak yapılmaması halinde Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'nın dışında bırakacak, içeride puan silinmesinden küme düşürmeye kadar uzanan bir dizi yaptırımı da gündeme getirmektedir.
Tazminatın maddi tahribatı bir yana, Beşiktaş Jimnastik Kulübü manevi olarak da tarihinde eşine rastlanmayan ağır bir darbe almaktadır.
Başkan'ın Del Bosque'yle bir an önce yüz yüze görüşerek bir uzlaşı ortamı yaratması, önereceği nakit ödeme ile katlanan faiz yükünü indireceği gibi Beşiktaş'a prestij de kazandırabilir.
Bugüne kadar yeterli refleksi göstermeyen Yıldırım Demirören'in şimdi "yıldırım hızıyla" harekete geçmesi gerekiyor.
Sorunu yine hukuk labirentlerine sokup uzatmaya bırakmak Beşiktaş'a daha da pahalıya patlayabilir.
Ne demişler ?
Son pişmanlık fayda etmez!

Atilla Gökçe/Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 14:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?