3
Haziran
2024
Pazertesi
SPOR

NE MUTLU GALATASARAY'A

52 bin seyirci kapasiteli stada sahip olacak kompleks 24 ayda tamamlanacak.

Bakan Murat Başesgioğlu, "Çok akılcı bir proje. Hem Türkiye modern bir spor tesisine kavuşacak hem de 142 trilyon lira civarında bir gelir Türk sporunun hizmetine verilecek" dedi.

GALATASARAY camiasının 8 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesi için ilk ve en büyük adım dün atıldı. İlk olarak 1999 yılında gündeme getirilen Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin temel atma töreni, dün büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Erentalu-Alke firması tarafından, Aslantepe mevkisinde yapılacak kompleksin inşaatı 24 ayda tamamlanacak. 52 bin seyirci kapasiteli stada sahip olacak kompleksin temel atımı için hazırlanan butonlara, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile diğer davetliler birlikte basarken, havai fişekler atıldı, sarı ve kırmızı balonlar gökyüzüne bırakıldı. Mimar Sinan’dan bu yana bir inşaat geleneği olarak kabul edilen, içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet yöneticilerinin adlarının bulunduğu liste, Galatasaray flamasına sarılı olarak, "Tarih tüpü" adı verilen tüpün içine konuldu ve inşaatın temeline atılacak ilk harca konulmak üzere Erentalu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Eren Talu’ya teslim edildi.

Başbakan Erdoğan himaye edecek

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, törende yaptığı konuşmada, inşaatın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde kesintisiz olarak süreceğini belirtti. Başesgioğlu, bu projenin çok akılcı olduğunu ifade ederek, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) teşkilatına ait, yani devlete ait olan bir stadyum, Toplu Konut İdaremize devrediliyor, takas ediliyor, bunun karşılığında GSGM’ye, neticesinde Galatasaray’a devrolacak 52 bin kişilik stada, GSGM sahip olacak. Ayrıca 142 trilyon lira civarında bir gelir de zaman içinde devlete, daha doğrusu Türk sporunun hizmetine verilecek. Bu akılcı projeyi yönetenleri, yönlendirenleri yürekten kutluyorum" diye konuştu.

F.Bahçe ve Beşiktaş törene katılmadı

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, davetiye gönderilmesine rağmen törene katılmadı. Her iki kulüp törene çiçek de göndermedi. Törene katılan bazı isimler şöyle: TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, GSGM Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, genel sekreter Lütfi Arıboğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim.

Silahı ellerinden aldık

GALATASARAY Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin temelinin atılması nedeniyle son derece mutlu olduğunu söyledi. Son 4 yıldır her yerde, stat projesinin gecikmesinin aleyhlerinde kullanıldığını ifade eden Canaydın, "Artık bu silahı ellerinden aldık. 19 Mayıs 2004 tarihinde çalışmalarına başlanmıştı bu projenin. Sonunda muvaffak olduk ve önümüzde 20-24 ay gibi bir süre kaldı, açılışı için. Burası Galatasaray’ın yeni başarılarına ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Ne kanaryayı, ne de kartalı vuralım, hepsi bizim takımımız

KOMPLEKSİN temel atma töreninde konuşan Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın, tesis için devletin para harcamayacak olmasına vurgu yaparak, "Derenin taşıyla, derenin kuşunu vurduk" sözleri, esprilere neden oldu. Bayraktar’dan sonra kürsüye gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın simgelerinin Kanarya ve Kartal olmasına gönderme yaparak, "Erdoğan Bey hiçbir kuşu vurmayalım, ne kanaryayı vuralım, ne kartalı vuralım, hepsi bu ülkenin takımlarıdır" dedi.

İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kompleksin ulaşım sisteminin kompleksin inşaatı bitmeden tamamlanacağını söyledi. Topbaş, "2008 yılı sonunda buraya metro gelecek" dedi. Galatasaray UEFA Kupası’nı kazandığında Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kopenhag’da olduklarını kaydederek, "Yaşanılan o başarı sonrası bir Fenerbahçeli olan Tayyip Bey’in gözünden akan yaşları görmüştüm" dedi.

Canaydın sağlığını kaybetti ama inancını hiç yitirmedi

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın, kendisine yöneltilen eleştirilere rağmen azminden ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ettiğini ifade etti. Toptan, "Hakem hatası oldu herkes ona kızdı. Yan hakem yanlış ofsayt bayrağı kaldırdı yine Sayın Canaydın’a kızdılar. Takım yenildi yine ona kızdılar. O ise hiçbir gün bunlara kırılmadı gücenmedi, bu büyük proje yolunda da Galatasaray’ın başını hep dik tutma yolunda, azminden, kararlılığından hiçbir şey kaybetmedi. Belki sağlığını kaybetti ama inancını hiçbir gün yitirmedi. Ona tüm Galatasaraylılar şükran borçludur" diye konuştu.

Stadın müteahhiti heyecandan ağladı

ASLANTEPE Ali Sami Yen Spor Kompleksi inşaatının yüklenici firması olan Erentalu Mimarlık’ın yönetim kurulu başkanı Eren Talu, konuşmasında büyük heyecan yaşadı. Dört nesilden Galatasaraylı bir ailenin çocuğu olduğunu anlatan Talu’nun konuşması esnasında sesinin titremesi dikkat çekti. Bir ara göz yaşlarına engel olamayan Talu, "Çok heyecanlıyım. İyi bir Galatasaraylı olarak bu projeyi üstlenmeyi çok istedim, elimden geleni yaptım. Bunu başaracağım. Bana güvendiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi.

Dört yıllık çilenin ödülü

Aslantepe’nin haklı gururunu yaşayan Canaydın, duygusal konuşmasında "Bugüne kadar gözyaşlarımı hep içime attım. Başkanınızla iftihar edebilirsiniz" dedi.

GALATASARAY Kulübü, Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin temelinin atılmasını, üyelerine kokteyl vererek kutladı. Maslak Sheraton Otel’de gerçekleştirilen kokteyle, Özhan Canaydın ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kulüp üyesi katıldı. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Özhan Canaydın, her şeyleriyle mücadele ettikleri bir işte sona geldiklerini ve temeli attıklarını belirterek, "Galatasaray camiasına kutlu olsun. Sizlere güzel haberler verdim, ama bu haber güzellerin en güzeli" dedi.

Temel atma töreninde yer alan bakanlar ve TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, kendisine yönelik övgü dolu sözlerini davetlilere aktaran Canaydın, "Devlet yöneticilerinin Galatasaray Kulübü Başkanı’na gösterdiği saygıyı, bugüne kadar hiçbir kişi, hiç kimse görmemiştir. Başkanınızla iftihar edebilirsiniz. Ben çok gururlandım" derken, duygusallaştığı konuşmasında, "Bugüne kadar hep gözyaşlarımı içime attım. Aciz olduğumuz zamanları göstermemek için ipi hep yeniden tuttum, yeni bir umutla. Bugün gözyaşlarım dışarı akarsa, ne olur çok görmeyin. 4 yıldır çektiğim sıkıntılardandır" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 14:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet özbudak IP: 88.241.187.xxx Tarih : 16.12.2007 13:23:33

galatasaray camiasını ve devletimizi yürekten kutluyorum.bu bir milli zaferdir.fener,cimbom,kartal ayrımı yapmayalım.ülkemiz bir bütündür,asla hiçbir şekilde bölünemez.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!