16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

KÖŞELERDE NELER VAR?

İki maç Kalli/Mehmet Demirkol/Milliyet

Federasyon ve Fatih Terim "Teşhisi koyamıyoruz" derlerse, kiminle bu dönemi geçeceğimizi düşünmemiz gerekir. Bu şartlar gerçekleşirse, Türk futbolunu tanıyan bir teknik ekip lazım. Bu klasmanda isim var; Kalli, mesela yanında da yerli bir yardımcı... 5 maçta, 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi alan Milli Takım'daki bu düşüşü neye bağlıyorsunuz? Oynayamıyoruz. Neyi yapamadığımız ortada. Ama neden yapamadığımızı teknik kadro teşhis edemiyor. Her maç aynı golü yemeye devam ediyoruz. Futbolu bir çeşit satranç olarak görebilirsiniz. Ve dolayısıyla iş komplikedir. Ama bu seviyedeki problemi tavlayla da anlatabiliriz. Savunmada kapı alamıyoruz. Sürekli her akında taçta, kontrada, yerleşik akında çok çabuk dağılıyor taşlarımız.  (Yazının devamı için başlığa tıklayınız)

Yerini umuda bırak / Gürcan Bilgiç/Fotomaç
Norveç milli maçı öncesinde yeniden umutlanmak ve sahaya güçlü çıkmak adına bence yeni bir ışık lazım Fatih Terim'e sevgim ve saygım büyük. Ancak bu ışığı yakalamamız için hoca pencerenin önünden çekilmeli... Milli Takımımız son 6 maçında 10 puan kaybetti. Ve hâlâ Avrupa Şampiyonası'na gitme umudunu koruyor. Nasıl bir gruptan çıkmaya çalıştığımıza siz karar verin. Böylesine rakipler arasında tarihte ilkleri gerçekleştirerek batıyoruz. Yunanistan yenilgisi sonrasında gözümüzü Norveç galibiyetine diktik. Tıpkı öteki kötü sonuçlar sonrasında, gelen rakiplerimizi yeneceğimizi iddia ettiğimiz gibi...

Mazide kalanlara /Ebru Köksaldı /Fanatik

Fenerbahçe, 2 sezon önce Şampiyonlar Ligi’nde, evinde Schalke’ye karşı iki kere yenik düştüğü maçı çevirip beraberliği sağladığında kimseyi memnun edememişti. Sağanak yağmur altında, 2-0 öne geçebilecekken kaleci hatasıyla maçla ilgili tüm moral bağını kaybetmesine rağmen... Bitime 13 dakika kala tekrar geriye düşmesine rağmen. Bir sene sonra bunun şans olmadığını iki kere gösterdiler: Önce Eintracht Frankfurt’a karşı 2-0’dan gelip UEFA Kupası’nda turu kaptılar. Sonra da hep yenik duruma düştükleri AZ Alkmaar karşısında 3-1’i çevirmeyi başardılar. Rövanşta ise Fenerbahçe’nin yıllanmış başka zaafiyeti ortaya çıktı ve bu sefer onlar skoru koruyamadılar. Bunlar Avrupa Kupası maçı için altından kolay kalkılabilecek işler değil. Fenerbahçe içinse anormal. Ama Fenerbahçe için son 5 yılda herşey anormal. Yorumcuların hâlâ sağlıklı Fenerbahçe değerlendirmesi yapamamasının sebebi de bu. Bildikleri, kalıp cümlelere mahkum ettikleri takım, 30 yıla yakın süre sonra hepsini boşa çıkarıyor.

 

...
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 11:21:48
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 12:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?