15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

KÖŞELERDE NELER VAR?

Geriye dönüyor /Hıncal Uluç/Fotomaç
Gerets, Türkiye'deki gericilerin, baskıları sonunda hücum futbolundan vazgeçti, perişan etti Galatasaray'ı. Kendisi de gitti. Şimdi Kalli aynı durumda İkinci yarıda başka bir oyun bekliyorsun, Galatasaray'ın kısır futbolu, Ankara'nın ise az ama tehlikeli atakları devam ediyor. Bunu çözemezsen nasıl antrenör olursun?... Teknik ekip ile futbolcular arasında uçurum oluşmaya başlamış. Artık hocalarını sevmiyorlar. Hakan ve Arda'nın yüzündeki ifadenin anlamı bu.
Yardımlaşma kalmamış
Oyuncular arasında yardımlaşma bitmiş. Biri ayağına topu aldığında herkes 'Ne yapacak' diye ona bakıyor Galatasaray takım hüviyetinde değil. Lig sonuncusu Ankaraspor karşısında maçı kazanma isteği görmedim. (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

Vah gidene /Hakkı Yalçın/Fotomaç

Askerin ölenine cennet verilir, kalanına madalya. Gözünü kırpmadan gidenlere, bizlerin de verecek bir şeyleri olmalıydı. Bazen kutsal bir haykırış çok şeylere bedeldir ama bazılarının içinden gelmez! Feldkamp'ın bu meseleye gösterdiği saygı "Alman usulüdür!" Üzerinde durmaya bile değmez!  Asker anneleri şimdi sırat köprüsünden geçiyorlar her gün. Oğullarını askere göndermeyenlerden başsağlığı mesajı! Her şey bu kadar basit! O annelerin ekmeklerini çaldılar, umutlarını çaldılar, şimdi oğullarını çalıyorlar. Ayaklarının altındaki cenneti çalamadılar henüz... Benimki fukara tesellisi. (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

Cesur ol kazan /Dr. Kubilay Gürkan/Fotomaç
"Bir Hollada atasözü, "Ömrünün sonuna kadar eşeğe bineceğine 1 yıl ata bin" der. F.Bahçe isterse puan alır.
Dünyadaki birçok ligi araştıran ve takip eden Kubilay Analiz Ekibi olarak şunu hep net söylemişizdir. Maç başına düşen gol ortalaması, genellikle 2. liglerde ya da Faroe gibi ülkelerde 3'ün üzerinde olur. Bir de Kuzey Avrupa ligleri gollü geçer. Bunların dışında en çok golün atıldığı lig Hollanda'dır ve ortalama, hemen hiçbir Avrupa liginde 3'ü geçmezken, onlar hep geçer ve ilk sırada olur (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

PSV maçının kaderi Volkan’ın ellerinde /Can Bartu/Hürriyet

Fenerbahçe’nin Konyaspor karşısındaki futbolunu nasıl buldunuz? Sarı lacivertliler bu görüntüleriyle PSV Eindhoven deplasmanından puan alabilirler mi? Fenerbahçe Hollanda’dan puanla dönebilmek için nasıl oynamalı?
FENERBAHÇE’nin oynadığı futbol kötü değil... Futbolcuların yardımlaşması üst düzeyde, rakibine orta sahada oyun kurdurmuyor ve onsekiz içinde çoğalıyor. Ama; 1-) Başta Aurelio olmak üzere orta saha oyuncuları gereğinden fazla geriye oynuyor, 2-) Defansın kenar toplardaki adam paylaşımı tam bir facia. Bunun son örneğini Konyaspor maçında yenilen golde gördük. Fenerbahçeli futbolcular her şeyden önce şunu bilmeli; Avrupa takımları bu tip hataları affetmezler. PSV maçında da aynı hatalar yapılırsa faturası ağır olur. (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

Yabancı yönetici lazım /Mehmet Demirkol/Milliyet

Ben de yabancı yönetici gelsin istiyorum. Yabancı hakem istiyorlar ya hani! Şöyle Beckenbauer tarzı. Ya da bir hayat görüşü olan birisi. Misal aynı zamanda bir edebiyatçı olan Valdano. Cruyff gibi bir futbol zekası. Peter Kenyon gibi bir yönetim dahisi. Ne güzel olurdu hayat! (Tabii siz de keşke senin yerine Rob Hughes veya Simon Kuper yazsa diyebilirsiniz. Türkçe öğrendikleri gün köşemi bırakmaya hazırım. Duyurulur!) Yabancı hakem istiyor bir Beşiktaş yöneticisi. Sanki Marsilya maçını Selçuk Dereli, Porto'yu Bülent Demirlek yönetmiş gibi. (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

İnsanımız, insanlarımız, yaşadıklarımız... /Mustafa Denizli/Milliyet

Türkiye'de yaşananlar, gelişen hadiseler ister istemez bizi futbol dışı bir ortama çekiyor. Tabii ben herkesin yaptığı yorumlarla ilgili bir şey demeyeceğim. Sadece mevcut ortam futbol ortamından çok da farklılık göstermiyor. Futbolda nasıl birçok yorumcu 'kelalaka' yorumlar yapıyorsa, bu kanlı örgüte karşı da her kafadan bir ses çıkıyor. Birçoğu konuşmuş olmak için konuşuyor. Bu konuda bir şey yazmayacağım. Gerekli yerler, gerekli tepkileri gösterir, gerekli tepkileri de alır. Engelleri aşmalılar Hafta sonunu İzmir'de engelli vatandaşlarımız için yapılan bir organizasyonda geçirdim. Birçok engelli vatandaşımızla birlikte oldum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve engelli vatandaşlar derneğinin ortaklaşa çabalarıyla oluşturulmaya çalışılan bir merkezin kampanyası başlatıldı. (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

Fenerbahçe yenilmez/Rıdvan Dilmen/Milliyet

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ilk önce Inter'i yenen, ardından da CSKA Moskova ile berabere kalarak liderliğe yükselen sarı - lacivertliler, PSV Eindhoven deplasmanından en az bir puanla döner. Hafta içinde Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda grup maçları oynanıyor. G Grubu'nda liderliğe yükselen temsilcimiz Fenerbahçe, PSV karşısında mağlup olmayacaktır. (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

Rüştü'nün kırmızı kartının sorumlusu yardımcı değil! /Metin Tokat/Milliyet

TRABZONSPOR - BEŞİKTAŞ (Bülent YILDIRIM)
Müsabakaya iyi başladı. Topu oyunda tutma gayreti ile şüpheli pozisyonları oynatarak müsabakanın gollü geçmesine katkı sağladı. Yattara'nın attığı gol öncesi ikili mücadeleye prim vermesi doğruydu. Ceza alanı içinde Delgado'nun, kafası ile topu önüne aldığı anda Celalettin'in kontrolsüz hareketi ile yerde kalmasına verdiği penaltı kararı doğruydu. Ancak sarı kart da göstermesi gerekirdi. İkinci yarı ise faul ve kart uygulamalarında hatalar yaptı. Ayman önce Delgado'nun formasından çekti sonra arkadan Cisse'ye sert bir müdahale ile faul yaptı. Ama kart görmedi. Erdinç, Nobre'ye arkadan çelme taktı.   (Yazının devamı için başlığa tıklayın...)

 

...
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 09:06:27
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 11:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?